2007 yılının en iyi grafik işlemcileri

En doğru grafik kartını bulabilmeniz için vereceğimiz üç öneri ile asla yanlış yapmayacaksınız.

Hesaplı grafikler

2007 sonunda güçlü grafik işlemcileri için makul fiyatlar getirdi. Yıllarca, canlı grafik için önce 500 YTL üzeri daha korkunç rakamlar ödemeniz gerekiyorken, bugün sadece bunun yarı fiyatı ile tam güce sahip olabiliyorsunuz. Grafik çiplerindeki en büyük problem: half-life.

Bu nedenle haklı bir fiyat savaşı ortaya çıkıyor: Yılın sonunda hem AMD / ATI hemde Nvidia hesaplı ve oldukça başarılı grafik çiplerini halka sundu. Hatta düşük fiyatlı Nvidia GeForce 8800 GT öyle bir rağbet gördü ki bu kartı uzun bir süre tamamı satıldığından raflarda göremedik. AMD ise Radeon HD 3800 serisi ile puan topladı. Bu marka şuan „AMD Spider" platformu içerisindeki gerçekten satın alınmaya değer tek parça.

2007 genel itibari ile oyun oynamayı sevenler için çok güzel bir yıl oldu. Yazılımcılar, DirectX 10.0 ve 10.1 ile monitörlerde harika grafikler yarattılar. Ve kullanıcılar bu grafiklerin tadını çıkarabilecekleri hesaplı donanım için şimdiden seviniyorlar. En doğru grafik kartını bulabilmeniz için size bir rehber hazırladık. Vereceğimiz üç önemli öneri ile asla yanlış yapmayacaksınız.

AMD ATI Radeon HD 3870

AMD ATI Radeon HD 3870
Radeon HD 3870: Son derece hesaplı ve güçlü.

Muazzam güçlü ve bir o kadar da düşük fiyatlı kartlar şu sıralarda AMD de bulabilirsiniz. AMD ATI Radeon HD 3870' de çok şey bulacaksınız. 512 MByte ve DirectX 10.1 desteği ile yaklaşık 200 €'ya hesaplı, yüksek orta sınıfa dahil edilebilecek tüm güncel özelliklere sahip olabilirsiniz.

Bu işlemci ile donatılmış grafik kartlarını, oyun oynamayı seven tüm kullanıcılara tavsiye ediyoruz. Buna ilaveten GPU son derece sessiz bir şekilde soğutuluyor ve çok az enerji harcıyor. Güncel bir AMD-Anakart'ına CrossFire desteği ile sahip olanlar, bu kartın birden fazlasını yanayana kullanabilirler ve son derece hesaplı bir üst uç yüksek performanslı makine elde edebilirler.

AMD ATI Radeon HD 3850

AMD ATI Radeon HD 3850
Radeon HD 3850: Multimedya kullanıcıları için iyi bir seçim.

Radeon HD 3870' in küçük kardeşi mükemmel bir fiyat-performans ilişkisine sahip. 256 MByte hafıza ve başarılı bir GPU (ATI RV670). Oyun tutkunları 40€ daha fazla yatırım yaparak Radeon HD 3870' i düşünmeliler, multimedya kullanıcıları ve HD-hayranları bu kartta iyi durumdalar.

Bu grafik kartı da CrossFire-uyumlu anakartlarla iyi bir şekilde kombine edilebilir. (Tabiki sadece aynı grafik işlemcililer ile). Sonuçta düşük fiyata çok güç arayanlar için düşünülmüş bir kart.

Nvidia GeForce 8800 GT

Nvidia GeForce 8800 GT
GeForce 8800 GT: Oyun tutkunları için ideal bir grafik kartı.

GeForce 8800 GT stokları tekrar dolmaya başladı ve kartı bulmak tekrar mümkün hale geldi. Bu karta karşı olan büyük ilginin sebebini anlamak çok kolay: Uygun bir fiyata 512 MByte hafıza ve son derece güçlü ve en yeni oyunlarla bile başedebilen bir GPU sizin oluyor.

Yaptığımız testlerde GeForce 8800 GT başarı bakımından GeForce 8800 GTX'in sadece biraz gerisinde kaldı ki GeForce 8800 GTX sahiden de ancak çok fazla ödeyerek sahip olabileceğiniz bir kart. Peki fark neydi? : GeForce 8800 GTX eski G80-grafik işlemcileri ile üretilmiş, GeForce 8800 GT ise en yeni G92 işlemcileri ile.

Kısacası: En iyi oyun oynama gücünü düşük fiyatla elde etmek isteyenler gönül rahatlığı ile bu kartı satın alabilirler.

Okuyucu Yorumları