2008 Nokia Mobil Film Yarışması başladı

Nokia, Pangea gününü desteklemek amacıyla herkesi 2008 Nokia Mobil Film yarışmasına bekliyor.

Mobil Film Yarışması

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Pangea Day'i (Pangea Günü) desteklemek amacıyla, herkesi kendi kısa videosunu çekerek 2008 Nokia Mobil Film Yarışması'na katılmaya davet ediyor. Yarışma kapsamında çekilen videolar, bireysel ortam paylaşım topluluğu "Share on Ovi" üzerinden yüklenerek oylanabiliyor. Yapılacak oylama sonucunda ilk beşe kalan videolar, 10 Mayıs 2008'de düzenlenecek olan Pangea Day etkinliği sırasında seyredilebilecek.

İnsanların sınırlar, farklılıklar ve çatışmalarla birbirinden ayrı düştüğü bir dünyada, sahip olduğumuz ortak noktaları gözden kaçırmak mümkün. Nokia, Pangea Day'i desteklemek amacıyla, herkesi 2008 Nokia Mobil Film Yarışması'na katılmaya davet ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, kendi kısa videolarını çekerek bu adrese yüklemeleri gerekiyor. Yarışmaya katılan videolar, 10 Mayıs 2008'de düzenlenecek olan birinci Pangea Day etkinliğinde gösterilmek üzere değerlendirilecek.

Pangea Day, ödüllü belgesel yapımcısı Jehane Noujaim'ın 2006 yılında TED (Teknoloji, Eğlence ve Tasarım) ödülünü kazandıktan sonra başlattığı bir organizasyon. Jehane Noujaim, TED ve Nokia tarafından yaratılan Pangea Day, sinemanın gücünü kullanmak suretiyle, insanları dünyaya bir başkasının gözünden bakmaya teşvik ederek, bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Nokia Mobil Film Yarışması'na katılacak yarışmacılar, çektikleri videoları kişisel ortamları mobil, masaüstü ya da başka bir bağlı cihaz üzerinden yüklemeyi, yönetmeyi ve paylaşmayı kolaylaştıran bir bireysel ortam paylaşım topluluğu olan "Share on Ovi" üzerinden yükleyebiliyorlar. Siteye kayıt olan herkes, ilk beş finalisti seçmek için oy kullanabiliyor. Oylama sonucunda belirlenecek beş finalist, Pangea Day Los Angeles ayağına katılabilecek, finale kalan videolar ise Pangea Day sırasında seyredilebilecek.

Pangea Day etkinliğine katılma olanağı

Pangea Day etkinliğine katılma olanağı

Konu hakkında bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: "Bu yarışma, dünya çapında herkese küresel Pangea Day etkinliğine katılma olanağı sunmanın yanı sıra, tümleşik (converged) cihazların ve servislerin farklı kültürlerden insanları nasıl bir araya getirebileceğini gösteriyor. Kullanıcıların mobil cihazlar ve Share on Ovi gibi mobil servisler üzerinden görüntü ve video paylaşımına artan ilgisi ile yaratıcılığı teşvik edebileceğimize inanıyoruz."

İnternet üzerinden yapılacak oylama ile belirlenecek beş finalist, etkinliğe katılmak üzere Los Angeles'a uçacak. Jehane Noujaim ve Dave Stewart'ın da içinde olduğu profesyonel hakem kurulu, etkinlikten önce videoları izleyerek kazanan yarışmacıyı belirleyecek. Pangea Day sırasında açıklanacak olan yarışmanın birincisi, Los Angeles seyahatinin yanı sıra prodüksiyon bütçesini de içeren mobil film çekme seyahati kazanacak.

17 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışmaya katılacak videoların, en fazla iki dakika ve aşağıdaki temalardan biriyle ilgili olması gerekiyor:
- Bir iyilik örneği
- Size ilham veren herhangi bir kişi
- Günün en iyi kısmı
- Sizi güldüren herhangi bir şey

10 Mayıs günü, hemen hemen her kıtadaki Pangea Day etkinlik noktaları, canlı olarak bağlanacak. Nokia ve TED tarafından organize edilen kısa filmler, misafir konuşmacılar ve müzik dünyasından özel misafirlerin katılımıyla dört saat sürecek olan Pangea Day, tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak. Dileyen herkes, bu adresteki Pangea Day Dostları web sitesinden kayıt olarak kendi Pangea Day etkinliğine ev sahipliği yapabilecek ya da yerel bir etkinliğe katılabilecek.

Pangea Day ve 2008 Nokia Mobil Film Yarışması hakkında daha fazla bilgi için pangaeday adresi ziyaret edilebilir.

Bilgi için
Nokia - 0212 337 17 17

Okuyucu Yorumları