2008 TIPA Ödülü'nün Sahibi: Nokia N82!

Nokia N82, TIPA tarafından "Avrupa'da 2008 Yılının En İyi Mobil Görüntüleme Cihazı" ödülünü aldı.

N82'ye ödül

Multimedya bilgisayarlarla teknoloji dünyasına yeni ürünler, yeni çözümler ve yeni bir deneyim getiren Nokia Nseries, Nokia N82 multimedya bilgisayarı ile Avrupa'nın en büyük fotoğraf ve baskı derneği TIPA (Technical Image Press Association - Teknik Görüntü Baskı Derneği) tarafından ödüle layık görüldü. Nokia N82, "Avrupa'da 2008 Yılının En İyi Mobil Görüntüleme Cihazı" (Best Mobile Imaging Device in Europe 2008) seçildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan TIPA Jürisi şunları ifade etti: "Nokia N82, navigasyon, İnternet erişimi, video ve müzik işlevlerini otofokus özelliği bulunan (f/2.8) 5 megapiksel kamera ile bir arada sunan bir multimedya bilgisayarı. Nokia N82'deki Carl Zeiss Tessar mercek ile 10 cm'den başlayarak istenen mesafeye odaklanılabiliyor, A4 boyutuna kadar ya da üzerinde baskılar alınabiliyor. Farklı manzara modları, gece yapılan çekimlerde bile kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlıyor." Nokia N82'nin TIPA Jürisi tarafından vurgulanan diğer özellikleri arasında, Xenon flaşı ve 20X dijital zoom özellikleri yer alıyor.

Nokia yetkilileri ise, TIPA ödülü hakkında şunları ifade ettiler: "Nokia N82'nin çarpıcı bir görüntüleme cihazı olarak kabul edilmesinden dolayı çok mutluyuz. Güçlü kamera işlevlerini dahili A-GPS ve İnternet erişimi işlevleriyle bir arada sunan Nokia N82, tümleşik cihazların online paylaşım deneyimlerini tümüyle değiştirebileceğinin bir kanıtı."

A-GPS ve yüksek çözünürlüklü kamera işlevleriyle Nokia N82, görüntüleri çekildiği yere ait meta-veriler ile otomatik olarak etiketliyor. Böylece, çekim yapılan yer, ya cihaz üzerinde ya da online olarak bir haritada görüntülenebiliyor. Share on Ovi, Flickr ya da YouTube gibi favori paylaşım sitelerine fotoğraf ya da video yüklemek, doğrudan Nokia N82 üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Nokia N82'nin özellikleri

Nokia N82'nin özellikleri

Nokia N82'nin özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

- Carl Zeiss optik destekli 5 megapiksel kamera ve Xenon flaş
- Fotoğraf etiketleme (geotagging)
- Baskı kalitesinde fotoğraf ve DVD kalitesinde videolar çekebilme
- Kablosuz LAN (yerel iletişim ağı) bağlantısı ve yüksek yükleme hızları sunan HSDPA*
- Dahili A-GPS ve 100'ü aşkın ülke haritasına erişme olanağı

Nokia N82, microSD kartları ile 8 GB'ye kadar kadar genişletilebilen hafızası ile 3600 adete kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraflarınızı, 5 saate kadar videolarınızı ya da 6000 adede kadar şarkılarınızı saklama seçeneği sunuyor. Nokia N82, Nokia Maps uygulamasını da destekliyor.

Bilgi için
Nokia Türkiye - 0212 337 17 17

Okuyucu Yorumları