2010 hacker falı gerçek mi oluyor?

2010 yılının hacker falında çıkanlar erken gerçekleşmeye başladı: İşte bu yılın ilk ciddi açığı...

Ve beklenen oldu!

Hacker'ların 2010 yılı için favorisinin Adobe yazılımları olacağından buradaki haberimizde bahsetmiştik. Ve beklenen çok erken gerçekleşti. Siber suçlular Adobe programları Acrobat ve Reader'da bulunan ve henüz kapatılmamış güvenlik açıklarını kullanıyor. Açık sayesinde modifiye edilmiş bir PDF dokümanı bilgisayarda zararlı kod çalıştırma hakkı elde ediyor.

Internet Storm Center uzmanlar zararlı bulaşmış dokümanda iki dosya buldu. Doküman açılırsa Adobe Reader çöküyor. Kullanıcıda güvensizlik hissi oluşturmamak için dokümanın içerisine gömülmüş bir program başlatılıyor ve aynı zamanda zararlı kod çalıştırılıyor.

Internet Storm Center'a göre yıl değişimi sırasında 40 virüs tarayıcıdan sadece altısı saldırının farkına varabildi. Buna karşın geçen süre zarfında gömülü dosya birçok program tarafından tanınıyor. Lakin saldırı yöntemleri sürekli olarak değişim gösteriyor.

Şu an için güvenlik açığına karşı etkin bir koruma tekniği yok. Adobe ilgili açığı bir sonraki yama günü olan 12 Ocakta kapatmak istiyor.

Okuyucu Yorumları