2010'un teknoloji bombaları patlıyor!

Bu yılın en bomba teknolojileri ve yeni trendleri sonunda ortaya çıkıyor! İşte onlar...

2010'un bombaları patlıyor!!

IFA 2010 3 Eylül'de başlıyor. Yılın en önemli teknoloji olaylarından olan fuarda yeni nesil 3D televizyonlari tablet PC'ler ve daha fazlası ortaya çıkıyor...

IFA Almanya'da düzenlenen bir teknoloji şovu. Sony, Samsung, Philips gibi dünya devi markalar en önemli ürünlerini sunacaklar. Bu fuar özellikle ev eğlence sektörüne yani oturma odalarını şenlendiren ürünlere önem veriyor. 2010 Yılının trendleri neler olacak, mağazalarda nasıl ürünler göreceğiz işte bunlar ortaya çıkacak.

Daha şimdiden ortaya çıkan trendleri bu makalemizde sizler için derledik...

Dev ekranlar ve yeni markalar

Dev ekranlar ve yeni markalar
3D televizyonun devri gerçekten bu sene başlıyor

IFA'ya bu sene damgasını vuran dev ekranlı televizyonlar oluyor. Farklı tasarımlara sahip bu televizyonlar pek çok yeni teknolojiye eve sahipliği yapıyor.

IFA 2009 yılında Plazma ve LCD TV'ler gündeme damgasını vurmuştu. Ama ana konu 3D televizyonlardı. Bu yıl ise 3D televizyon modellerinin sayısının artışını görüyoruz.

Panasonic, Philips, Samsung, Sony ve LG başta olmak üzere büyükmarkaların hepsi 3D televizyonlara öndem veriyor. Pek tanınmamış olan Tayvanlı Hannspree gibi üreticilerin de ilk 3D TV modelleri bu fuarla görücüye çıkıyor.

Sadece 3D mi?

Sadece 3D mi?
IPTV yeni değil ama yeni yaygınlaşıyor

3D'nin yaygınlaşacak olmasının bir diğer sebebi ise amatörlerin de erişebileceği fiyat aralığına gittikçe yaklaşan yeni 3D kamera modelleri olacak.

Dahası Avrupa'da 3D yayınlar da başlıyor. Alman şirketlerden bazıları filmleri 3D maç gösterimlerine hazırlanıyor. Elbette filmleriçin de hazırlıklar sürüyor.

Bu arada farklı projeler de yürüyor, Philips TV'ye eklenen NetTV online video kütüphanesine sahip oluyor. İnternet içeriğinin TV üzerinde sunulması yeni bir olay olmamasına karşın bu konuda büyük adımlar atılması güzel bir gelişme.

Sony, Panasonic ve Samsung da bu konuda çalışmalar yürütüyor. Bir de elbette Google TV ile ilgili gelişmeler açıklanacak mı, bu merak ediliyor.

Tablet bilgisayarlar

Tablet bilgisayarlar
MSI'ın tableti oldukça şık görünüyor

Apple iPad'in çıkışı ve popülerliği dikkatları tablet PC piyasasına çekti. Şu anda pazarda rahat rahat oynayan Apple, rakiplerin ortaya çıkmasıyla birlikte zorlanacak gibi görünüyor.

MSI, Viewsonic, Samsung gibi üreticiler yeni cihazlarını duyuruyorlar. Google Android ve Microsoft Windows 7 işletim sistemini kullanan tablet bilgisayarlar, tüketiciler tarafından heyecanla bekleniyor.

Berlin'deki fuarda tablet PC'lerin yanında e-ktap okuyucu modelleri de görücüye çıkıyor. Acer'ın LUMiReader'ı özellikler dikkat çekiyor.

IFA 2010 yılının önemli ürünlerini galerimizde bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları