2010 yılında hacker'ların hedefleri ne olacak

Yıllardır başta Windows olmak üzere MS ürünlerini hedef alan hacker'ların yeni favorisi çok farklı.

Windows hack demode oldu!

Güvenlik firması McAfee 2010 yılının güvenlik röntgenini çekti. McAfee'nin hazırladığı rapora göre yıllardır hacker'ların birincil hedefi olan Microsoft ürünleri için güvenlik anlamında yine zor bir yıl olacak; başta Windows olmak üzere, tüm MS yazılımlarının açıkları büyük bir hızla kovalanmaya devam edilecek. Ama hacker'lar 2010'da kendilerine yeni hedefler de bulacaklar...

Yeni yılda hacker'lar, başta Windows olmak üzere Microsoft ürünlerinin peşini bırakmayacak olsa da, tahminlere göre birinci hedef Adobe ürünleri olacak. 2010'da özellikle Acrobat Reader ve Flash'ı hedef alan çok sayıda virüs ve hacker saldırısı olması bekleniyor. Bunun sinyalleri ise zaten 2009 yılında net bir biçimde görülüyordu.

Tek hedef Adobe da değil...

Tek hedef Adobe da değil...
Facebook hacker'ların öncelikli hedefleri arasında...

Sosyal ağ siteleri de yeni yılda hacker'lar saldırılarından nasiplerini fazlasıyla alacaklar. Başta Facebook ve Twitter olmak üzere pek çok sosyal ağ sitesi kullanıcılar hakkında çok değerli bilgiler barındırdığı için hacker'ların ağzını sulandırıyor.

2010'da botnet'lerin sayısında artış ile birlikte istenmeyen e-posta yani Spam sayısında da artış bekleniyor. Son olarak geliştiricilerin büyük önem verdiği HTML5'in daha dinamik web siteleri hazırlanmasını sağlarken, hacker'lar tarafından da zararlı kod geliştirmek için kullanılacağı ön görülüyor.

Okuyucu Yorumları