2011'de kendisinden kaçtığımız 5 teknoloji!

Fiyatlarıyla el yaktılar ama pek bir şey veremediler... İşte paramızı harcamak istemediğimiz 5 şey!

Paramızı alamayanlar!

Yeni elektronik oyuncaklara CES'de tanıtılır tanıtılmaz sahip olmak istiyorsanız bu cihazların yarısının size yıl içindeki fiyatının yaklaşık iki katına mal olacağını biliyorsunuzdur. Yeni teknolojiler zaman zaman beklenenden çok daha pahalı olabiliyor ve teknoloji meraklılarının canını sıkabiliyor. İşte bu sene bizi elimizi cebimize götürmekten alıkoyan ve şüpheyle yaklaştığımız bazı yeni teknolojiler:

3 boyutlu televizyonlar: 3D TV'lerin fiyatları 2.000 dolardan 5.000 dolara kadar değişiyor. Bu ise birçok DVD ve kanalın aynı görüneceğini düşündüğümüzde oldukça yüksek bir fiyat. 3 boyutlu filmler sinema sektöründe standart haline geldikçe (veya gelirse), 3D TV'lerin fiyatları çok daha ucuzlayacaktır.

Kablosuz şarj, iPhone tamiri ve HDMI kabloları

Kablosuz şarj, iPhone tamiri ve HDMI kabloları
10 dolar veya 100 dolar ödemiş olmanız farketmiyor: Ya çalışıyor ya da çalışmıyor


Kablosuz şarj etme yüzeyleri:
Cep telefonlarına yönelik kablosuz şarj etme yüzeyleri, telefonunuza bir kablo bağlayarak şarj etmeye iyi bir alternatif olarak görünebilir. Ancak bu tür yüzeylerin fiyatlarının 50 dolar ile 100 dolar arasında değişmesi, elektrik harcamasının yüksek oluşu onu çekici olmaktan uzak tutuyor. Bu cihazların belki de en kötü yönü ise telefonunuza hala bir cihaz bağlamanızın gerekmesi.

iPhone onarımları: İngiltere'deki iPhone kullanıcıları, diğer şirketlerin iPhone'u çok daha ucuza onarmasından yakınıyorlar. Örneğin Apple cihazdaki küçük bir onarım için bile 225 dolar talep ederken, diğer şirketler bunu 63 dolar karşılığında yapabiliyor.

HDMI kabloları: HDMI kablonuza 100 dolar ödemiş olsanız da bu "yüksek performanslı" kablo 10 dolara alabileceğiniz bir kablodan farklı çalışmıyor. Harcadığınız paranın bir önemi yok, kablo ya çalışıyor, ya da çalışmıyor...

Elektronik geri satın alma

Elektronik geri satın alma
Geri satın alma sitelerinde kâr etmek mümkün değil

Elektronik geri satın alma

Daha çok yurt dışında gördüğümüz ve BestBuy'ın da gerçekleştirdiği geri satın alma programları, artık ihtiyacınız olmayan cihazlardan kurtulmanın iyi bir yolu. Ancak satıcılar, cihazınızın değerinin yüzde 50'sinden fazlasını ödemiyor ve genellikle sadece 6 aydan daha yeni ürünleri kabul ediyorlar. Ancak birçok elektronik cihaz, altı ayda değil bir yılda yüzde 40 değer kaybediyor.

Boy Genius Report haber editörü Andrew Munchbach'a göre Best Buy'ın ve diğer sitelerin geri satın alma programları değerden çok rahatlığa yönelik: "Craiglist, eBay gibi siteleri kullanmayan müşterileri hedefliyorlar. Geri satın alma programları işleten şirketler kâr için de yer açmalılar, zira onların kazancı sizin kaybınız anlamına geliyor. Ben olsam eski elektronik cihazlarımı eski yollarla, eBay'de satardım."

Okuyucu Yorumları