2011'in 4 teknolojik hayal kırıklığı!

2011 yılında pek çok hayal kırıklığı yaşandı ama bu dördü asla unutulmayacak kadar büyük oldu!

Unutulmaz 4 hayal kırıklığı!

2011, birçok şirket için başarılı bir yıl oldu. Google, yeni sosyal ağına milyonlarca kişiyi çekmeyi başarırken, Apple yeni iPad ve iPhone'unu tüketicilerin beğenisine sundu ve iyi satış rakamları elde etti. Ancak yenilik getirdiği düşünülen bazı ürünler iş yapmadı, bazı büyük planlar da suya düştü. İşte 2011'in en önemli 4 teknolojik hayal kırıklığı.

TouchPad çöpe gitti

HP TouchPad, tablet piyasasında iş yapabilirdi, ancak satışa çıktığı sırada ürünün tam olarak hazır olmaması nedeniyle başarısız oldu. webOS, kullanımı kolay bir tablet işletim sistemiydi ve bazı alanlarda Android'den ve iOS'dan daha iyiydi.

Fiyatı düşürülen cihaz, ABD'de bazı diğer bölgelerde ikinci en popüler tablet haline geldi. Tablet, webOS ve TouchPad, diğer Android tabletlerden başarılı olsa da, bir başarısızlık olarak değerlendiriliyor.

Açık kaynak kodlu hale getirilen webOS ise hala yaşama şansına sahip.

RIM PlayBook ve ilginç bir Android tablet

RIM PlayBook ve ilginç bir Android tablet
Grid 10 alışıldık Android giriş ekranını oldukça farklı bir biçime büründürüyordu

Temel özelliklerden yoksun bir PlayBook

RIM'in QNX tabanlı tablet işletim sistemiyle çalışan PlayBook, Nisan ayında bazı temel özelliklerden yoksun olarak piyasaya sürüldü. PlayBook, doğal bir e-posta ve takvim desteği sunmuyordu. Bu eksiklikleri giderecek güncellemenin Şubat ayında yapılacağı bildiriliyor.

Fusion Garage Grid 10

Fusion Garage tarafından piyasaya sürülen Grid 10, Android'in bilindik dev saatli ve widget'larla dolu giriş ekranları yerine bizi sonsuz bir ızgara ile karşılıyordu. Ancak hayal kırıklığı burada değildi. Bozuk ürünlerin değiştirilmesini bekleyen müşteriler, şirketten "sorun yaşandığı" cevabını alıyorlardı. Fusion Garage, kendisiyle çalışan PR firması ve hukuk firması tarafından da yalnız bırakılmıştı.

SOPA ve PIPA

SOPA ve PIPA
GoDaddy SOPA'yı desteklediğini açıklamış, sonra vazgeçmişti

SOPA ve PIPA

ABD'de Stop Online Piracy Act (SOPA) ve Protect Intellectual Property Act (PIPA) tarafından birkaç ay önce meclise sunulan ve yetkililerin yasadışı web sitelerini kapatabilmesini kolaylaştıracak yasa tasarısı, hala tartışılıyor. Tasarı, telif hakkı bulunan içeriğin akış ile sunulması için 5 senelik hapis cezasını öngörüyor.

Tasarı, etkisiz yapısı (web sitelerinin farklı bir domain veya IP ile tekrar harekete geçebileceği) ve interneti sansürleme hakkı vermesi nedeniyle eleştiriliyor.

Facebook, YouTube gibi web siteler bu durumdan tabi ki hoşlanmıyorlar. Zira yeni yüklemeler için yeni politikalar oluşturmaları gerekiyor ve telif hakkına sahip içerik barındırmak nedeniyle kapatılmaları da olası. Yasayı desteklediğini söylenen GoDaddy, 37.000 domain'ini bu nedenle kaybetmişti.

Okuyucu Yorumları