2011'in en ilgi çeken 7 cebi!

Cep telefonu yağmuruna tutulduğumuz 2011'in en ilgi çeken 7 cebi sizce hangileri?

2011'in en ilgi çeken 7 cebi!

Sayısı her geçen gün artan akıllı cepleri takip etmek ve hangisinin daha iyi olduğunu anlamak giderek zorlaşıyor. 2011'deki akıllı cep yağmurunun arasında birkaç cep kendinden oldukça söz ettirdii. 2011'de dikkatleri üzerine en çok çeken cepleri bir araya getiren Venturebeat.com ise aslında 2011'in kısa bir özetini yapıyor. İşte siteye göre 2011'in en ilginç telefonları:

iPhone 5

iPhone 4'ün piyasaya sürülmesinden itibaren başlayan daha ince, daha büyük bir iPhone 5'in dedikoduları, 2011'de doruk noktasına ulaştı. Apple hayranları, sanatçılıklarını konuşturarak etkileyici iPhone 5 modelleri ortaya çıkardılar. Ancak Ekim ayında tanıtılan iPhone, iPhone 4 ile aynı görünüme sahip iPhone 4S oldu.

Yine de 4 inçlik bir iPhone 5 dedikoduları devam ediyor ve hiç de bitecek gibi görünmüyor.

iPhone 4S ve Galaxy Nexus

iPhone 4S ve Galaxy Nexus

iPhone 4S

iPhone 4S, iPhone 4 ile tıpatıp aynı tasarıma sahip. Ancak iPhone 4S ile beraber ses tanıyan kişisel yardımcı Siri'nin tanıtılması, bilgisayar dünyasında bir kilometre taşının aşılması demek.

Siri, tüketiciye yönelik yapay zekanın ilk adımlarını temsil ediyor ve önümüzdeki senelerde bilgisayarlarla olan iletişimimizi temelden değiştirebilir.

iPhone 4S'in çift çekirdekli A5 işlemcisi ve fotoğrafları dokunduğunuz anda çeken yeni 8MP kamerası, onu Android rakiplerinin karşısında da güçlü bir rakip haline getirdi.

Galaxy Nexus

Android 4.0'lı ilk cihaz olan Galaxy Nexus, 2012'nin Android cepleri için bir başlangıç noktası niteliğini taşıyor. 4.65 inç'lik dev bir ekrana sahip cep, özellikleriyle hayal kırıklığı yaratmıyor. Yine de 5MP'lik kamerası, iPhone 4S'in 8MP kamerasının gerisinde.

Droid Razr, Galaxy SII ve diğerleri

Droid Razr, Galaxy SII ve diğerleri
Sürekli çıkan yeni Android ceplere kurban gitti

Droid Razr

Droid Razr, orijinal Razr'ı sevilir kılan özellikleri üzerinde taşıyor. Motorola, Droid Razr ile ilgiyi üzerine toplamayı başarsa da, kısa süre sonra Galaxy Nexus'un tanıtılması ilginin yönünü değiştirdi. Ancak cep, eski yerini geri almaya çalışan Motorola için önemli bir yere sahip.

Galaxy S II

Süper popüler Samsung Galaxy S'in çift çekirdekli halefi, satış rekorları kırdı. Telefon, şu anki en iyi Android seçeneklerinden.

Nokia Lumia 800

Lumia 800 özellikleriyle rakiplerinin çok önünde olmasa da Venturebeat'e göre Nokia'nın Microsoft'a kendini tamamen adayabilmesi ve Microsoft'un Windows Phone'un kısıtlamalarını yumuşabilmesi açısından önemli.

HTC Thunderbolt

Geçen senenin Ocak ayında CES'de tanıtılan cep, Amerikan Verizon'un 4G LTE ağında çalışan ilk cep olma özelliğine sahip. Thunderbolt, bazı bölgelerde iPhone 4 satışlarını bile geçmeyi başarmış. Ancak diğer LTE cihazlarının piyasaya sürülmesiyle beraber Thunderbolt unutuldu. Bu malesef Android'in genel bir sorunu.

Okuyucu Yorumları