2011'in en iyi yedi 1 Nisan şakası!

Bir 1 Nisan daha geride kaldı! İşte 2011'in interneti sallayan en iyi 7 Nisan şakası...

2011 model 1 Nisan şakaları!

Bugün 1 Nisan 2011 ve internetteki şakaların ardı arkası kesilmiyor. Gmail Kinect'ten esinlenerek yeni bir işlev ekliyor, uzaktan kumandalı kartal ise şehrinizden aldığı muhteşem görüntüleri iPhone'unuza getiriyor. Google ise mühendislik lisansı gerektirmeyen bir iş teklifiyle karşımızda. İşte bugün yapılan en iyi yedi 1 Nisan şakası!

Angry Nerds

Angry Birds'ten sıkıldınız mı? O halde Atlassian adındaki bir yazılım şirketinin geliştirdiği Angry Nerds'i deneyin.

Google'ın otomatik tamamlama özelliği

Google'ın otomatik tamamlama özelliğinin bilgisayarlar tarafından değil insanlar tarafından yapıldığı ortaya çıktı! Anneniz bir arama yapana kadar siz 20 arama yapabiliyor musunuz? O halde bu adresdeki iş fırsatını sakın kaçırmayın.

Groupon, Google ve Toshiba'nın şakaları

Groupon, Google ve Toshiba'nın şakaları
3 boyutlu görmek için iki göze ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan Toshiba Spectacle

Groupon 1 Nisan'ın patentini aldı!

Aldığı saçma patentler ve herkesi dava etmesiyle ünlü Groupon, 1 Nisan'ın da patentini alacağını açıkladı. Groupon'un patentini bu adreste PDF biçiminde bulabilirsiniz.

Google yazı tipini değiştiriyor

Google, 4 Nisan 2011'den itibaren tüm hizmetlerinde Comic Sans yazı tipini kullanacağını açıkladı. İşte Google'ın açıklaması: 'Yaptığımız araştırmada, arama sonuçları, metin reklamları, e-postalar ve belgelerde kullanıcıyı mutlu etmek ve daha yüksek bir dönüş oranı sağlamanın yolununun Comic Sans yazı tipini kullanmaktan geçtiğini gördük.'

Toshiba Spectacle

HDTV'niz için 3 boyutlu gözlük almayın, zira Toshiba'nın 'tek gözlü' yeni 3 boyutlu gözlükleri yakında mağaza raflarındaki yerini alacak. Bu 3 boyutlu gözlükler o kadar gerçekçi bir görüntü sunuyor ki, iki gözle birden baktığınızı düşüneceksiniz!

Hareket kontrollü Gmail ve kumandalı kartal!

Hareket kontrollü Gmail ve kumandalı kartal!
Güneş enerjisiyle çalışıyor, iPhone ve iPad ile kontrol edilebiliyor

Gmail motion

Gmail, gelen kutunuzu vücut hareketleriyle yönetmenize izin veren bir işlevi duyurdu. Web kameranızdan faydalanan işlev, hareketlerinizi izliyor ve Gmail'de karşılık gelen eylemlere dönüştürüyor. Bir mesaja cevap vermek için baş parmağınızı arkanıza koyun, parmağınızı yalayarak e-posta gönderin, basit cümleler için ise belirli pozlar verin!

Temel hareket kılavuzunu bu adresten PDF olarak indirmek de mümkün.

Uzaktan kumandalı kartal

Çok yakında piyasaya sürülecek bu güneş enerjili kartal, şehrin üzerinde süzülüyor ve entegre kamerası sayesinde çektiği her şeyi size gösteriyor. Kartalı iPad veya iPhone'unuzdan kontrol edebiliyorsunuz. Ürünle ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler ise, bu ürün sayfasını ziyaret edebilirler.

Okuyucu Yorumları