2012'de kıyamet kopacak mı?

2012'de Dünyanın sonu geliyor mu? Hepimiz ölecek miyiz? İşte aradığınız ama beklemediğiniz cevaplar!

2012'de kıyamet kopacak mı?

2000 senesinde kıyamet kopacağı söylentilerinin üzerinden on yıl geçti. Bu cümleden de anlayabileceğiniz gibi, dünya ve bizler hâlâ buradayız. Ancak bu defada 2012 muhabbeti başladı. Malını mülkün satıp dağlara kaçanlar mı istersiniz, yoksa topluca intihar edenler mi! Sanki şimdi kendi eliyle ölmek, daha sonra kıyamet sonucu ölmekten daha iyiymiş gibi!

Bu kıyamet muhabbetleri devamlı yapılan şeylerdir aslında. Bazıları bundan güzel ekmek yerler, bazıları ise sırf zevkine katılırlar. Her yüzyıl içinde bu genel kıyamet alarmlarından ortalama bir düzine kadar verilir. Genellikle yüzyılın başında ve sonunda, ayrıca Halley kuyrukluyıldızının her geçişinde, kıyametin kopuşunu beklemek adettir.

İnsanların neden yok olmaya bu kadar hevesli olduklarını anlamak şüphesiz kolay değil. Belki evrende ne kadar küçük bir yer kapladığımızı bilmenin getirdiği korku ya da kompleksler sorumludur bundan. Ancak karanlık çağlarda değiliz ve dünyanın sonuyla ilgili az çok fikir yürütecek bilimsel ve zihinsel olgunluğa eriştik. İşte size tanıdık kıyamet senaryolarının bilimsel karşılıkları...

Kıyamet alametleri...

Kıyamet alametleri...
Güneş'te bir sorun yok

Manyetik Kutup Değişimi
Dünyanın manyetik alanı kozmik etkilere karşı ciddi bir kalkandır. Ancak sanıldığı kadar zayıf değildir ve olur olmaz ortadan kalkmaz. Araştırmalar son değişimin 780.000 yıl önce olduğunu gösteriyor. Hayli yavaş yürüyen bu süreç, bildiğimiz kadarıyla dünya üzerindeki yaşamın tamamen sona ermesine hiç sebep olmadı. Yoksa oturmuş bu satırları okuyor olamazdınız, değil mi?

Güneşteki Patlamalar

Güneş gerçekte devamlı yanan dev bir füzyon reaktörüdür ve tüm evrene büyük bir enerji saçar. Sırf güneş lekelerindeki aktivitenin biraz artması, dünyayı yakmaya yetecek güçte değildir. İşin doğrusu, bu aktiviteler 1946, 1968 ve 1990 yıllarında zaten zirve yaptılar. 2012'de de benzer bir süreç yaşanacak. Hatta 2034, 2056 ve 2078 yılında da yaşanması bekleniyor. Bu periyodik artışların en büyük yan etkisi, güç dağıtım şebekelerine aşırı yük binmesi olabiliyor.

Gezegen yerinden oynar mı?

Gezegen yerinden oynar mı?
İklim değişikliği konusu tartışmalı

Dünya'nın Taklaya Gelmesi
Bazılarına göre 2012 yılında manyetik kutuplar yer değiştirmeyecek, aksine dünya fiziksel olarak takla atacak. Bu arada da tüm dünya yıkılacak filan. İşin doğrusu, bir gezegeni bu şekilde yerinden oynatmak için yakınlardan bir karadelik geçmesi ya da başka bir gezegenle çarpışması gerekiyor. Kütleçekim kanunları gök cisimlerinin kafalarına göre hareketine izin vermiyor ne de olsa! Bildiğimiz kadarıyla yakınlarda bunu yapacak güçte bir gök cismi yok.

İklim Değişikliği
Bazılarına göre 2012'de bizi bekleyen tehlikenin kaynağı, insanlığın endüstriyel çalışmalarının sebep olacağı iklim değişikliği. Her ne kadar bu gerçek bir endişe kaynağı olsa da, etkileri uzun sürede gözlenen bir olay. Yani bir sabah kalkıp kendinizi okyanusun ya da buzulların dibinde bulma ihtimaliniz pek yok. İşin ilginç tarafı, küresel ısınma sayesinde uzun vadede daha ılıman, tarıma daha elverişli bir gezegene bile sahip olabiliriz!

Antik metinler ve şifreler ne diyor?

Antik metinler ve şifreler ne diyor?
Matemaatik bilen istediği sonucu çıkartır

Antik Metinler ve Okkült
Tuhaftır, bilimin bu kadar ilerlediği bir zamanda, insanlar gittikçe daha da yoğun bir biçimde sihirden ve benzeri antik inanışlardan medet umuyorlar. Tabii burada birden fazla unsur var. Çoğu insan teknolojiyi takip edemediği için olup biteni anlamakta zorluk çekiyor. Bazıları ise iyi niyetliler ancak herhangi bir arkeolojik bulguyu doğru değerlendirecek bilgi ve birikime sahip değiller. Tabii bir de gözünü hırs bürümüş şarlatan tayfası var ki, bunların para, güç ve ün için yapmayacakları pek bir şey yok. Buna dünyanın sonunu ilan edip durmak ta dâhil!

Kutsal Kitap Şifreleri
Kutsal kitaplarda gizlenmiş şifreler arayıp durmak tek ülke ya da dinin mensuplarına has bir hobi değil maalesef. Bu iş için kullanılan ve kökü hayli eskiye dayanan bazı algoritmalar mevcut. İşin güzel tarafı şu, bu algoritmaları yeterince kalın herhangi bir kitaba uygularsanız, kutsal olmasa bile ortaya gayet gizemli sonuçlar çıkıyor. Çıkmaması için hiçbir sebep yok, ne de olsa sırf bu amaçla geliştirilmiş matematik hesaplamalar söz konusu!

Nostradamus bu işe ne diyor?

Nostradamus bu işe ne diyor?
Metinleri gerçekte çözülemedi

Nostradamus'ın Kehanetleri
Kıyamet haberciliğine soyunan insanların çok sevdiği bir isim vardır, ihtiyar Nostradamus!

Bu Fransız doktor aynı zamanda okkült ile de uğraşmayı severdi ve kendi zamanının ün yapmış, hatta saray korumasına girmiş bir kahiniydi. Dörtlükler halinde yazdığı şifreli kehanetler çoğu insanın ilgisini çekmiş, bu metinler arasından pek çok kıyamet alameti bulunmuştur.

İşin gerçeği, ihtiyarın kehanetlerini gerçekten çözebilen kimse çıkmamıştır. Daha da ilginci, onun kehanetleri dünyanın 2012'de yokolacağını öngörmez, aksine açık tarihler vererek 3797 senesine kadar uzanır!

Maya takvimi ve 2012

Maya takvimi ve 2012
Takvim döngüsü biraz uzun

Maya Takvimi
Maya ve Aztek takvimleri arkeoloji dünyasında çok uzun zamandır biliniyor.

Ancak kıyamet haberi vermeyi sevenler bu takvimleri nispeten yakın zamanda keşfettiler. İşin aslı şu, bu medeniyetler astronomi konusunda hayli ileriydiler ve takvimlerini de hayli karmaşık hesaplara göre, çok uzun vadeli olarak düzenlemişlerdi.

Maya takvimi 5,125 yıllık döngüler halinde çalışır. Buna göre takvimin beşinci döngüsü 2012 yılında tamamlanıyor ve altıncı döngüye giriliyor. Yani gerçekte Mayalar asla dünyanın 2012'de havaya uçacağını filan iddia etmediler! Sadece yılbaşını bizim kadar sık kutlamamışlar, hepsi bu!

Okuyucu Yorumları