2012'de Samsung'un inişleri ve çıkışları

2012 Samsung için müthiş bir yıl oldu; ama dev şirketin canını sıkan şeyler de olmadı değil...

Samsung'un 1 yılı böyle geçti

Galaxy S3'ü piyasaya süren, Apple patentlerini çiğnediği için 1 milyar dolar ceza kesilen Samsung için 2012, çok hareketli bir sene oldu. İşte iyisiyle, kötüsüyle Güney Kore'li elektronik devinin 2012'si.

2012'de Samsung'u sevindirenler

1. Galaxy S3, Note 2, Note 10.1: Samsung'un 2012'de mobil serilerini mükemmelliğe ulaştırdığını söyleyebiliriz. Galaxy S3 o kadar önemli bir cepti ki, onun için özel düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Note 2 de çok iyi bir cep-tablet karışımı cihazdı. Galaxy Note 10.1, günümüz için düşük kalan çözünürlüğüne rağmen başırılı satışara imza atan bir tablet oldu.

2. Bazı alanlarda Apple'ı sollamak: Apple'ın Samsung'a karşı kazandığı 1 milyar dolarlık yasal zafer tabi ki önemli bir olaydı. Ancak Apple'ın İngiltere web sayfasında Samsung'dan "aslında iPad'den kopya çekmediler" diyerek özür dilemek zorunda kalması da Samsung için önemli bir zafardi.

3. İlk Galaxy Camera: Android'li bir fotoğraf makinesi üreten Samsung'u "yenilikçi değil" diye suçlamak artık daha zor. Wi-Fi özellikli kameralar yeni olmasa da Galaxy Camera ek olarak 3G bağlantısına sahip ve aramalar dışındaki telefon işlevlerini gerçekleştirebiliyor.

2012'de Samsung'u sevindiren ve canını sıkan anlar

2012'de Samsung'u sevindiren ve canını sıkan anlar
Ativ S

4. Yeni patron: Yardımcı başkanlığa atanan Jay Y. Lee'nin yönetim kurulu başkanı Lee Kun Hee'nin oğlu olması sanırız tesadüf değildi. Jay Y. Lee, 25 senedir Samsung'da olan babasından şirketi başarıya taşıyacak çok sayıda ipucunu öğrenmiş olmalı.

5. Sponsorluklar: Londra Yaz Olimpiyatları'nda ana sponsorlardan bir tanesiydi. Galaxy S3'lerini Samsung Store'lardan yeni alanlara bilet dahi dağıtılıyordu. David Beckham'ın bir muhabirin çalan iPhone'una "cevap veremem, çünkü telefon Samsung değil" diyerek cevap vermemesi ise Samsung için eşsiz bir reklam olmuştu.

2012'de Samsung'un canını sıkanlar

1. Kaybettiği ortaklıklar: Uzun süredir bellek çipleri gibi bileşenleri Samsung'dan alan Apple, şirkete olan bağlılığını azaltacağını açıklamıştı. Bunun yanında Google, son cebi Nexus 4 için LG ile anlaşmıştı.

2. Ativ S kafaları karıştırdı: Samsung, Android ile büyük bir ivme yakalasa da Windows Phone 8'i de değerlendirmek istiyor. Ancak HTC ve Nokia'nın WP8'li ceplerine kıyasla Ativ S'ler çok gecikmişti.

3. Düşürme testleri: Galaxy S3 ve iPhone 5'in yere atıldığı testlerde şaşırtıcı biçimde iPhone 5'in daha dayanıklı çıkması, kullanıcıları biraz hayal kırıklığına uğratmıştı.

4. Güvenlik endişeleri: Samsung'un Android'li ceplerinde kullandığı TouchWiz'deki bir açığın cihazları uzaktan sıfırlamaya izin verdiği ortaya çıkmıştı. Bu açığın kullanıldığına dair bir rapor yoktu, ancak Samsung bir onarım için elini çabuk tutmak durumunda kalmıştı.

Okuyucu Yorumları