2012'nin unutulmaz 1 Nisan şakaları!

Google ve diğerlerinin 2012'de yaptığı bu 6 Nisan 1 şakasını gerçek sanan o kadar çok kişi vardı ki!

2012'nin 1 Nisan şakaları!

Bir kez daha bugün günlerden 1 Nisan... Google ve pek çok teknoloji devi, eminiz bu sene de bizleri kandırmak için pek çok garip sürpriz hazırlayacak. Peki ama 2012'nin 1 Nisan'ında neler olmuştu; hatırlıyor musunuz?

Tam 1 yıl önce bugün ortaya atılan bu 6 garip haber aslında o kadar iyi kurgulanmıştı ki, gün bıyu pek çok haber kaynağı, bunları gerçek sanıp okuyucusuna ulaştırmaya başlamıştı. Peki ama neydi bu 6 Nisan 1 şakası? Şimdi gelin, bu şakaları birlikte hatırlayalım...

Google Racing

Google'ın Amerika yollarında yüzbinlerce kilometre yol kateden kendi kendine giden arabaları kulağınıza gelmiştir. Ancak ortak kurucu Sergey Brin, NASCAR ile yaptıkları ortaklık ile teknolojiyi yeni bir yarış bölümüne taşıyacaklarını açıkladı.

Google'ın blog'unda yaptığı duyuru fazlasıyla gerçekçi görünüyordu, ancak tabi ki gerçek değil bir şakaydı.

AdBlock kedileri, Chrome Mulitask modu!

AdBlock kedileri, Chrome Mulitask modu!

AdBlock kedileri

Gezdiğiniz sitelerdeki reklamları engelleyen popüler Chrome eklentisi AdBlock, reklamları geçici olarak sevimli kedi resimleriyle değiştirdi.

AdBlock geliştiricisi Michael Gundlach, blog'unda bunu CatBlock'un yüksek ünü nedeniyle yaptıklarını ve aylık ücret karşılığında destekleyenlere tek başına çalışan bir sürümünü sunacaklarını söyledi. Gundlach'ın bu konuda şaka yapmadığı düşünülüyor.

Chrome Multitask modu

Aynı anda iki fare kullanma fikri size biraz garip gelebilir, ancak Google'a göre kısa zamanda buna alışacaksınız. Dahası, Chrome Multitask modu, bilgisayarınıza istediğiniz kadar fareyi bağlamanıza izin veriyor. Chrome sayfası, özelliği "bir sunum hazırlarken oyun oynayın. Hayatınızın aşkı ile tanışırken arsa satın alın." şeklinde anlatıyor. Ancak tabi ki tüm bunlar bir şakadan ibaret ve gerçek değil.

Sony'den mini ultrabook ve fazlası

Sony'den mini ultrabook ve fazlası
Sony VAIO Q, sadece bir bozukluk büyüklüğünde (!)

Sony'den mini ultrabook

Bir bozuk para büyüklüğündeki Sony VAIO Q, dünyanın en küçük ultabook'u olma özelliğine sahip ve 8GB RAM, 1080p çözünürlük, AMD Radeon HD 6650M (1GB) grafiklerle geliyor. Onu tanıtmaktan oldukça gurur duyan bir mühendis, VAIO Q'yu gömleğinin cebinden çıkararak dünyaya gösteriyor.

Gmail Tap

QWERTY klavyeyi bir akıllı cebe sıkıştırmanın akıllıca olmadığını farkeden Google, onu Morse koduyla değiştirme planında. Böylece sadece iki tuşla Gmail Tap'i kullanarak Gmail'de mesajlar gönderebileceksiniz.

Google Tap'in çoklu görev modu, size iki Morse kodu klavyesini aynı anda sunuyor ve iki farklı alıcıya iki farklı mesajı aynı anda yazmanıza izin veriyor.

Google, Gmail Tap'in kalın parmaklı kullanıcıların çok işine yarayacağını söylüyor.

Toshiba'dan tek gözlü 3D cihaz

Sony VAIO Q, sadece bir bozukluk büyüklüğünde (!)3D teknolojisi henüz yaygınlaşmadı, ancak Toshiba'nın tek gözlü merceği hazır bile. Şirketin 3D merceği, dünyada bir ilk ve bir araya getirilen paralel üçgensel polarize lenslerden oluşuyor. Göze rahat oturması için Toshiba, lensi ortalama bir insan gözü boyutuna getirmiş. Ancak bu gözlük de, yazımızdaki diğer ürünler gibi bir şakadan ibaret.

Okuyucu Yorumları