2013'te en çok yayılan 5 internet yalanı!

İnternette en çok paylaşılan, çoğumuzu neredeyse kandıran yılın 5 yalanını bir araya getirdik!

2013'ün 5 internet yalanı!

Bazen dikkatsizlik, bazen hayal gücü, bazen ise saflık... Bu şakalar veya yalanlar, 2013'te bizi ve dünya çapında birçok kullanıcıyı neredeyse kandırmayı başarıyordu. İşte sizin için seçtiklerimiz.

Su işlemeyen iPhone'lar

İnternet şakalarıyla ünlü mesaj / görsel tahtası 4Chan, Apple'ın en son ve en iyi cebi iPhone 5S'e sahip olanları kandırmayı başarmıştı.

Apple'ın stilini kullanarak bir infografik hazırlayan site, cihazı suya daldırdığınızda kendisini otomatik olarak kapattığını ve olası hasarları engellediğini söylemişti.

Bu sahte infografik, birçok kullanıcının iPhone'unu suya daldırmasına, Twitter'ın kızgın mesajlarla dolup taşmasına neden olmuştu.

Chirstmas Tinner (Noel Konservesi)

Chirstmas Tinner (Noel Konservesi)

Chirstmas Tinner (Noel Konservesi)

Kotaku'nun iddiasına göre İngiliz oyun satıcısı Game'in hazırladığı bu konserve, Battlefield'daki hiçbir anı kaçırmak istemeyen oyuncular için geleneksel Noel yemeğindeki her şeyi bir arada sunuyordu. İddiaya göre tüm garnitürler, jelatin ile birbirinden ayrılmıştı.

Ancak konservenin Game'in bir şakasından ibaret olduğu, firmanın Twitter'da yaptığı açıklamayla anlaşıldı.

Pirate Bay Kuzey Kore'ye taşındı!

Pirate Bay Kuzey Kore'ye taşındı!

Pirate Bay Kuzey Kore'ye taşındı

Kuzey Kore, yaklaşık 60 senedir tüm rakiplerini yok eden Kim Il-Sung ve soyunun yönetiminde ve özgür bir basından söz etmek mümkün değil. Ülkedeki internet erişimi de olabildiğince kısıtlanıyor.

Peki korsanın yuvası sayılan İsveçli Pirate Bay'i alıp taşıyabileceğiniz en güvenli yer neresi olurdu? Site yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore'ye taşınma kararı aldıklarını söylemiş, bunun nedenini düşmanlarının çoğunlukla ABD'deki dev şirket olmasına bağlamıştı.

Ancak bu açıklamanın uzmanca hazırlanan bir şakadan ibaret olduğu anlaşıldı (öyle ki trace route istekleri, bitiş noktasının Kuzey Kore'deki Star-KP olduğunu gösteriyordu). Pirate Bay şu an Almanya'da host ediliyor.

Apple'ın gizli iBitcoin işlevi

Apple'ın gizli iBitcoin işlevi

Apple'ın gizli iBitcoin işlevi

Apple bilgisayarlarının 2009'dan bu yana gizli bir Bitcoin toplama işleviyle geldiğini biliyor muydunuz? Bilmiyordunuz, çünkü bu doğru değil.

Hazırlanan bir infografiğe göre OS X kullanıcıları, Sudo rm -rf /* (bu komutu çalıştırmayın) komutunu çalıştırmaları halinde bu karlı paradan biriktirmeye başlayacaklardı.

Ancak bu komutu çalıştıranlar, sabit disklerindeki her şeyin silindiğini fark ettiler. Tabi bir de hiç Bitcoin kazanmadıklarını.

Xbox One'ın oyun kilidi açıldı!

Xbox One'ın oyun kilidi açıldı!

Xbox One'ın kilidi açıldı

Microsoft'un son konsolu Xbox One'la ilgili şikayetlerin çoğu, konsolun çıkış oyunlarının az olması ve Xbox 360 oyunlarını çalıştıramaması. Ancak internette ortaya çıkan bir infografiğe göre Xbox 360 oyunlarını sadece birkaç adımı takip ederek çalıştırmanız mümkündü.

Ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu bir hileydi. İpuçlarını takip edenler, konsollarının durmaksızın baştan başladığını gördüler.

Okuyucu Yorumları