2013'te Linux Windows Mobile'ı geride bırakır

ABI, önümüzdeki 5 yıl içinde Linux'lu akıllı telefonların Windows Mobile'ı geçeceğini iddia etti!

Linux Windows'u geçer

Büyük, pazar araştırma firmalarından biri olan ABI Research, önümüzdeki 5 yıl içinde Linux kullanan akıllı telefonların daha da yaygınlaşacağını iddaa etti.

Stuart Carlaw, 2013 yılına kadar akıllı telefonların %23'ünde Linux olacağını ve pazarda dünya çapında açık kaynak kodlu işletim sisteminin Symbian'ın arkasından ikinci sıraya yerleşeceğini ve Windows Mobile'ı geride bırakacağını söyledi.

ABI'ye göre Limo ve Android, Linux'lu akıllı telefonlar içinde aslan payını alacak. Nokia'nın internet tabletlerinden kullandığı Maemo ise büyük çıkış yapması beklenen diğer bir rakip.

Linux tabanlı akıllı telefonların bu şekilde büyük çıkış yapma beklentisinin en büyük nedeni büyük üreticilerin bazı bölgelerdeki zayıf performansına dayanıyor. Örneğin Nokia akıllı telefon pazarında %4'lük pay ile Amerika'da çok zayıf bir pozisyona sahip.

Tabiki Linux'un aynı zamanda HTC'nin Touch Pro'su gibi bir çok telefonda hali hazırda büyük oranda kullanılan Microsoft Mobile ile de yarışması gerekiyor. Microsoft şu an işletim sisteminin 6.1 sürümünü yayınladı. Söylentilere göre 7 sürümü iPhone'unkine benzer çok daha kullanıcı dostu bir arabirime sahip olacakmış.

Okuyucu Yorumları