2013'te nasıl bir laptop satın almalısınız?

Taşınabilir PC'ler şekilden şekile giriyor, ekranlar değişiyor. Peki ama doğrusunu nasıl bulacağız?

İşler iyice karıştı...

Geçen sene bu dönemlerde alacağınız bir laptop ile bugün alacağınız arasında önemli farklar var. Laptoplar son zamanlarda dokunmatik ve dönebilen ekranlar, etkili işlemcileriyle heyecan verici cihazlardan biri haline geldiler. İşte 2013'te laptop satın alırken size yardımcı olacak bazı bilgiler.

Convertible laptop'lar

Bu özelliğe sahip laptop'ların ekranlarını sökerek onu bir tablet gibi kullanmanız mümkün. Bu sayede ek bir tablet taşıma ihtiyacından kurtulabilirsiniz.

Bununla birlikte convertible laptop'ların ağırlık sorunu olduğunu, ucuz bir laptop ile ortalama bir tablete göre tasarruf sağlamadığını söyleyelim.

Convertible satın alırken ekranı klavyeden tamamen ayrılabilen modelleri tercih etmenizi öneriyoruz, bu sayede ağırlıktan tasarruf edebilirsiniz.

Tercihiniz Dokunmatik PC'den yana mı olmalı?

Convertible PC'ler aynı zamanda dokunmatik özelliklere sahipler. Dokunmatik PC'ler, en çok hareket halindeki kullanıcıların işine yarayacaktır. Dokunmatik PC'leri oturmadan kullanmak da daha kolaydır. Bu tür durumlarda PC kullanması gereken kullanıcılar, dokunmatik PC'leri tercih edebilirler.

Bununla birlikte diğer kullanıcılar için dokunmatik PC'nin çok fazla anlamı olmayabilir. Normal bir laptop, masanızın üstünde ideal bir yazma konumunda bulunur. Bu durumda ekran, ona kolayca dokunmanız için biraz uzakta kalacaktır. Dokunmatik ekranlı PC'lerin 100-150 dolar daha pahalı olduklarını da hatırlatalım.

Taşınabilirlik mi, performans mı?

Taşınabilirlik mi, performans mı?

Taşınabilirlik mi, performans mı?

Sizin için hangisi daha önemli, performansı mı, yoksa taşınabilirlik mi? Performansa yönelik Intel Core i7'li laptoplar, neredeyse masaüstü PC'ler kadar iyiler.

Intel Core U ve U-Series işlemcilerine sahip ürünler, 6 ile 8 saat pil ömrü sunabiliyorlar. Bu iki uç nokta arasında Intel Core çift çekirdekli işlemciler ve AMD çift/dört çekirdekli işlemciler bulunuyor. Bu laptop'lar hem birçok işlem için yeterince hız sunabiliyor, hem de 4-6 saat pil ömrü sağlayabiliyorlar.

Seçim yapmakta şüpheliyseniz, performansa yönelik laptop'ları tercih etmenizi öneriyoruz. İnce PC'ler fotoğraflarda harika görünebilir, ancak evinizden çıkmıyorsanız bu avantajı kullanamayacaksınız demektir.

Ekran çözünürlüğü

Laptop ekranları son bir sene içinde önemli aşamalar kaydetti. Öyle ki, 1600x900 ile 1080p arasında değişen farklı çözünürlükte laptop'lar bulmanız mümkün. Laptop'unuzda kullanılan ekran teknolojisinin IPS olması da geleneksel "TN" panellere göre size daha geniş bir bakış açısı sağlayacaktır.

Okuyucu Yorumları