2013'ün en cömert zengini: Zuckerberg!

Facebook'un kurucusu Zuckerberg, bu kez çok farklı bir konu ile manşetlerde...

Zuckerberg listenin tepesinde

2013'te en çok bağış yapan zenginler listesi belli oldu. Buna göre Facebook'un patronu Zuckerberg ve eşi, 2013'te yaklaşık 970 milyon dolarlık bağışla birinci oldular. Fakat bu miktar nakit değil. Aynı değere tekabül eden 18 milyon Facebook hissesi bağışlayarak yapılmış. Bağışı alan ise, Silikon Vadisi'ndeki bir hayır kurumu.

Listedeki 50 kişinin toplam bağış miktarı ise 7.7 milyar doları bulunuyor. Bunun yaklaşık 1 milyar doları Zuckerberg'e ait. İkinci vefaat eden Teksaslı bir milyarder. Zenginliğinin kaynağı ise enerji ve emlak yatırımları.

Listenin üçüncü sırasında ise 500 milyon dolar ile Nike'ın başkanı Philip Knight geliyor. Nike'ın başkanı Oregon Üniversitesi'ne, kanser araştırmaları için bağışta bulunmuş.

Eski New York valisi Bloomberg ise sanatçılara, çevrecilere, eğitimcilere ve farklı hayır kurumlarına toplam 452 milyon dolar bağışladığı için dördüncü sırada yer alıyor.

Bill ve Melinda Gates'in başını çektiği 19 ünlü aile de 2013 yılı içinde 2.9 milyar yardım vaadinde bulunmuş. Bu yeni "vaat" hareketi, Bill Gates tarafından 2010 yılında başlatılmıştı ve 2010'dan beri, 120 zengin aile sahip olduklarının yarısını hayır kurumlarına bağışladı. Toplam yardım miktarı yüz milyarlarca doları buluyor.

Okuyucu Yorumları