2015'te hala ekran koruyucu gerekli mi?

Günümüzde halen monitörünüzü korumak için bir ekran koruyucu kullanmamıza gerek var mı?

Ekran koruyucu gerekli mi?

En iyi ekran koruyucusunu bulmak için saatler harcadığınız günleri hatırlıyor musunuz? Bunu muhtemelen çok uzun süredir yapmadınız - çünkü ekran koruyucusu artık çoğumuz için önemini yitirmiş durumda.

Modern ekranlar, çoğu zaman ekran koruyucularına ihtiyaç duymuyorlar. Bir zamanlar önemli görevler üstlenen ekran koruyucularına artık gereksinim duymuyoruz. Ancak onları kullanmak için hala birkaç neden olabilir.

Ekran koruyucu ne işe yarıyor?

Ekran koruyucularının asıl amacı, ekranınızı korumaktı. Ancak bu amaç, bilgisayar monitörlerinin çoğunun CRT (katot ışın tüpü) olduğu zamanlarda geçerliydi. CRT ekranlar aynı görüntüyü çok uzun sürede gösterdiğinde renkler, ekrana yerleşebiliyor, böylece "yanık" olarak bilinen efekt ortaya çıkabiliyordu.

Ekran koruyucu, bilgisayarınızı kullanmadığınız sırada devreye girip hareketli görüntüler göstererek bu soruna engel olmayı amaçlıyordu.

Artık gerekli değil

Bugünkü monitörlerin çoğu LCD veya LED teknolojisini kullanıyor ve bu monitörler, CRT monitörlerde olduğu gibi yanık sorununa sahip değiller. Aynı resmi günlerce veya haftalarda gösteren LCD ve LED monitörlerde "piksel sıkışması" denilen durum oluşabiliyor, ancak bu durum geçici. Sıkışan pikselleri onarabilseniz de CRT'deki yanık sorununu ortadan kaldıramıyorsunuz.

Bazı kullanıcılar, ekran koruyucuların güç tasarrufu için ileriye çıktığına inanıyor, ancak bu doğru değil. Ekran koruyucusunu kullanmanız için ekranı açık tutmanız gerekiyor - tüm işletim sistemleri güçten tasarruf etmek için monitörü kapatma seçeneği sunuyorlar.

Beğeneceğiniz 4 ekran koruyucusu

Ekran koruyucuları, artık ekranınızı "koruma" amacı taşımasalar da birkaç alanda faydalı olabilirler. Örneğin bilgisayarınızı kullanmadığınız sırada faydalı bilgiler ve araçlar gösterebilir veya eğlenceli şeyler yapabilirsiniz.

PC'nizi bir plazma TV'ye bağlıyorsanız, CRT'ler gibi yanma sorunu yaşayabilen bu TV'lerde de ekran koruyucu kullanmanızda fayda var.

1. NES oyunları oynayın

1. NES oyunları oynayın

Uber NES Screensaver, NES oyunlarını ekran koruyucusu olarak gösterebildiği gibi, sadece bir tuşa basarak oynamanıza da izin veriyor. Yön tuşlarını kullanarak Super Mario Bros 3 gibi bir oyun seçin ve hemen oynamaya başlayın.

2. ISS'den Dünya'ya bakış

2. ISS'den Dünya'ya bakış

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan küçük mavi küremizi görmeye ne dersiniz? Bir Reddit kullanıcısı, canlı akışı ekran koruyucusuna nasıl çevirebileceğinizi burada anlatıyor.

3. Hava durumu ve manzaralar

3. Hava durumu ve manzaralar

Windows ve Mac'te çalışan ücretsiz bir program olan YoWindow, önümüzdeki birkaç günün hava durumu tahminlerini gösterebiliyor. Bunun yanında hava durumuna göre manzaraların çizgileştirilmiş sürümü, arka plana yansıtılıyor.

4. Gorgeous Time

4. Gorgeous Time

Monitörünüzü dev bir saate dönüştürmek istiyorsanız, Fliqlo'dan iyisini bulmanız zor. Koyu arka plana sahip saat, özellikle geniş TV'lerde harika görünüyor.

Okuyucu Yorumları