2016 ABD Başkanlık Seçiminin Yeni Kahramanı!

Rahat koltuğundan kalkıp oy vermeye gidemeyenlere en güzel cevap, şu an Dünya'nın 400km üzerinde görev yapan, ABD'li astronottan geldi!

Uzay'dan gelen oy!

ABD seçimleri söz konusu olduğunda, Amerika'nın yeni bir kahramanı olduğu söylenebilir: Tatsız yemekler yiyerek ve geri dönüştürülmüş havayı kullanarak hayatını dünyanın 400km üzerinde riske atan Shane Kimbrough isimli astronot. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan astronot, yoğun çalışma temposundan birkaç dakikasını ayırarak, 2016 ABD başkanlık seçimleri için oyunu, Uzay'dan kullandı.

The Associated Press'in söylediğine göre Ekim ayının ortalarında Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşmış olan Amerikalı astronot, "son birkaç gün içerisinde bir ara" oyunu gönderdi. UUİ astronotu, Houston'daki görev kontrolü tarafından iletilen elektronik bir oy pusulası aracılığı ile oyunu kullandı.

Görünene göre uzay, oy haklarını korumak için internetin kullanılabildiği bölgelerden biri. Ancak yine de kendisini ve arkadaşlarını "büyük oranda apolitik" olarak tanımlayan Kimbrough'un değerli Dünya-dışı dakikalarını harcamış olması önemli bir noktanın altını çiziyor: Oy vermemek için geçerli hiçbir sebep yok...

Okuyucu Yorumları