2016 yılında insandan çok onlar olacak!

2016 yılı geldiğinde, Dünya üzerinde insanlardan daha çok onları göreceğiz...

İnsandan çok onlar olacak!

Eğer biraz bilimkurgu film izlediyseniz, insanoğlunun en büyük korkularından bir tanesinin kendi ürettiği robotların ona galip gelmesi... Terminator filmlerinde de olduğu gibi... İşte bu korku, böyle giderse daha da artacağa benziyor.

Cisco'nun yaptığı son küresel mobil veri trafiği tahminine göre, 2012 yılı içerisinde, dünya üzerinde bulunan internet bağlantısına sahip toplam mobil cihaz (cep telefonu, tablet, laptop, GPS cihazları gibi) sayısı insan nüfusunu geçecek.

Cisco'nu ön görüleri arasında günümüzde fazlasıyla kullanılan dizüstülerin 2014 yılında tamamen akıllı telefonlara yenik düşeceği yönünde. Cisco, 4G'nin en geç 2016 yılında aramızda olacağını ve 3G kullanımında paylaşılan 189Kbps hızında ve yüzde 36'lık veri transfer hızının, saniyede 3Mbps'ye çıkmasıysa işlerin bir hayli değişeceğini savunuyor. Video izleme trafiğinin artacağına ve 2016 yılında günümüzden 25 kat daha hızlı bir hal alacağına değinen firma, bu videoların akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar tarafından da destekleneceğini iddia etti.

Okuyucu Yorumları