2016'da bambaşka bir Bluetooth geliyor!

Bugün kullandığımız Bluetooth teknolojisinden çok daha iyi, çok daha hızlı bir Bluetooth geliyor!

Bluetooth'un geleceği parlak!

Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojisi ilk zamanlarından bu yana çok yol kat etti. Nesnelerin İnterneti'yle beraber önümüzdeki dönemde de ona çok ihtiyaç duyulacağı kesin. Zira akıllı evlerle beraber gelen ışıklandırmalar, kapı kilitleri, termostat, buzdolabı ve diğer ürünlerin birbirine bağlanması için Bluetooth'un bu konuya dahil olmaması düşünülemez. Bluetooth Special Interest Group da, buna ilişkin çalışmalarına hız kazandırmış durumda.

Bluetooth SIG'in açıklamasına göre, Bluetooth alanında, 2016 yılında gelecek olan yeni standartla beraber ciddi atılımlara şahit olacağız. 2016 sonunda veya 2017 yılının başında yeni standardı kullanıma sunacak olan Bluetooth SIG, bu standartla beraber halihazırda kullanılan Bluetooth bağlantısının menzilini çok daha fazla artırarak hem daha geniş bir alanı kapsamayı, hem de daha yüksek miktarda veriyi taşımayı amaçlıyor.

Öte yandan elbette daha yüksek hızda veri transferi de amaçlanırken, bir diğer önemli nokta ise enerji kısmında beliriyor. Zira yüksek hız ve menzilin genişlemesiyle beraber enerji noktasında da bir takım atılımlar yapılacak ve birbirine Bluetooth üzerinden bağlı cihazların "gücüne gitmeyecek" yöntemler belirlenecek.

Şimdi gözler Bluetooth Special Interest Group'a çevrilmiş durumda. Bakalım yeni standardın tüm detaylarını ne zaman bizlerle paylaşacaklar...

Okuyucu Yorumları