2016'nın en değerli markası belli oldu!

Apple, Google, Facebook veya bir diğeri... 2016'nın en değerli markası olma unvanını, bakın bu kez hangi dev elde etti...

2016'nın en değerli markası belli oldu!

Bazılarına göre Apple sönükleşiyor, yenilikçi hissini kaybediyor. Kimine göre ise Apple, Steve Jobs olmadan kaptansız bir gemi gibi sürükleniyor. Ama yine de o Apple, dünyadaki en değerli marka olmaya devam ediyor.

Markalandırma danışmanlığı Interbrand, yaptığı "2016 en iyi dünya markaları" listesinde Apple'ı yine birinci sıraya yerleştirdi. Yapılan hesaplamalara göre Apple geçen yıldan beri değerini yüzde 5 arttırdı. İkinci sırada olan Google yüzde 11 oranında büyüdü. Coca-Cola üçüncü (düşüşte), ve Microsoft da dördüncü sırada. Bu markaların ardından Toyota, IBM, Samsung, Amazon Mercedes-Benz ve GE geliyor.

Interbrand'ın bu sonuçlara nasıl vardığını merak ediyor olabilirsiniz. Şirket, markaların finansal performansına bakıyor, markanın ürünün satışındaki etkisi araştırılıyor ve marka ile gelen premium fiyatlar inceleniyor. Doğal olarak Apple bu değer ağacında en yukarıdaki yerini alıyor.

Okuyucu Yorumları