2017'ye Damga Vuracak 5 Otomobil!

Tesla, Honda, Reanult ve diğerleri... İşte 2017 yılına damga vurmasını beklediğimiz, 5 etkileyici otomobil ve sunacakları...

2017'ye damga vuracak 5 otomobil!

2016 yılı boyunca arabaların dünyası pek çok değişikliğe uğradı ve endüstri, 2017 yılında da yavaşlayacak gibi gözükmüyor. Şimdiden elektrikli arabaların artık kendilerini kullanışlı ve geçerli bir araba grubu olarak kanıtladıklarına, Volkswagen skandalı sebebiyle dizellere kötü gözle bakılmasına ve manuel vitesin yavaşça ölümüne şahit olduk.

Bazı düşük noktalara rağmen 2016, performans arabaları için muhteşem bir yıl oldu. Mazda Miata, Focus RS ve yeni Porsche 911 de bunun göstergesi olabilir. Tabii ki artık manuel vitesleri bulmak daha zor olacak ancak her zaman, zor da olsa, bulunabilecekleri kesin.

2017 yılına da damgasını vurabilecek pek çok model ve konsept bulunuyor. Öncelikli olarak, artık hibrit araçlardan tamamen elektrikli araçlara geçişe başlanmakta ve bazı performans araçları da bir kez daha kendilerini göstermeye hazırlanmakta. Aşağıdaki araçlar da, tekrar karşımıza çıkacak olan araçların sadece bir kısmını oluşturmakta.

Chevrolet Bolt

Chevrolet Bolt

Tabii ki Chevrolet Bolt, bu listedeki en hızlı veya en güzel görünüşlü araba olmayabilir ancak kendisi, otomotiv endüstrisi için önemli bir dönüm noktası. Bolt, 300 kilometrenin üzerinde menzile sahip iken halen göreceli olarak ucuz ilk tamamen elektrikli araba.

Tesla da ucuz bir elektrikli araba üzerinde çalışmakta ancak Model 3, bir süre daha sunuma hazır olmayacak.

Her ne kadar Bolt'un Tesla kadar hızlı bir kalkış yapmayacağı söylenebilse de, araç 200 beygir gücüne sahip bir motoru barındırmakta. Tüm elektrikli arabalarda olduğu gibi bu araçta da tork, anında tamamen kullanılabilir olmakta. Ayrıca Bolt, Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de sunmakta.

Chevrolet Bolt'un fiyatı, vergiler öncesi 37.500 dolar olarak belirlenmiş durumda ve ABD'de ilk olarak Kaliforniya ile Oregon'da satışa sunuluyor. 2017'nin ilk çeyreği içeriinde tüm ABD'ye sunulacak olan araç, Car and Driver'ın söylediğine göre Avrupa için yeniden isimlendirilecek ve Opel Ampera-e adını taşıyacak. Norveç, 17 Aralık'ta aracın sunulması ile bu araca ilk olarak kavuşan ülke oldu.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Elektrikli arabalar söz konusu olduğunda, akla ilk gelen firmanın hemen her yerde Tesla olduğu rahatlıkla söylenebilir. Neredeyse herkes firmanın araçlarının inanılmaz performansından ve kendini kullanabilme yeteneklerinden haberdarlar. Ancak araçların fiyatlarının sahip olduğu basamak sayısı sebebiyle, bu araçların genel olarak zengin gruba ayrıldıkları söylenebilir. Tesla Model 3 ise bu durumu değiştirmek istiyor.

Chevy Bolt gibi Model 3 de 300 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip ve vergiler öncesinde 35.000 dolar fiyatı ile etkiliyor. Bu fiyat karşılığında da 0-100km hızına altı saniyeden kısa sürede çıkabilen, Tesla'nın ünlü Autopilot yarı-otonom sürüş teknolojisine sahip dört kapılı bir sedana sahip oluyorsunuz.

Diğer Tesla modellerinde olduğu gibi ön dingilin üzerinde bulunan ek bir motor sayesinde tüm tekerlekleri dahil eden bir sürüşe geçiş yapabiliyorsunuz ve "Ludicrous Mode" seçeneğine de sahip oluyorsunuz. Ludicrous Mode, 0-100 km süresini oldukça ciddi bir şekilde düşürmekte. Model 3'ün 2017'nin sonlarında veya 2018'in başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Pek çok araba meraklısına göre Honda, son zamanlarda yolunu kaybetmiş durumda. Firma, sevilen S2000 roadster aracını sonlandırmaya karar verdi ve önden çekişli Civic Si, araba üreticisinin en iyi performans aracı oldu. Pek çok kişi, Honda'nın genele hitap eden HR-V gibi araçlara ilgisine üzülmekteydi. Ancak Honda'nın performans bölümü, Civic Type R ile mükemmel bir dönüş planlamakta.

Eğer Honda Civic Type R, bu yıl Paris Motor Show'da gösterilen prototipine benzer bir görüntüye sahip olursa, oldukça etkileyici bir araç ile karşı karşıya kalacağımız kesin. Type R, genişleyen çamurluklara, karbon fiber yan eteklere ve oldukça büyük bir kanada sahip durumda. Aracın bu görüntüsünü ya çok seveceksiniz, ya da nefret edeceksiniz.

Honda, Type R'nin tam olarak ne kadar güce sahip olduğunu açıklamamış olsa da, 2 litrelik turbocharged motordan 300 beygirin üzerinde güç ve altı hızlı manuel vites beklenebilir. Her ne kadar Volkswagen Golf R ve Ford Focus RS gibi rakipler tüm tekerleklerle çekişe doğru yönelseler de, Honda'nın önden çekişli sürüş fikrini değiştirmemesi bekleniyor ve bu da Type R'nin gücü düşünüldüğünde, kontrolünün biraz zorlaşması anlamına gelebilir.

Honda Civic Type R'nin Avrupa'da 2017 yılının bahar ayında satışa sunulması ve yaklaşık olarak 40.000 dolar (vergisiz) fiyata sahip olması bekleniyor.

Renault Alpine A120

Renault Alpine A120

1960'ların en simgesel spor araçlarından biri, 2017 yılı için geri dönüş yapıyor. Daha önce Alpine adını duymamış olabilirsiniz ancak bunu, Mercedes'in AMG'si veya BMW'nin M'si gibi Renault'un performans bölümü olarak düşünebilirsiniz. Renault Alpine A120, 1970'lerin başında Dünya Ralli Şampiyonası'nda hüküm süren Alpine A110 ile büyük benzerlikler göstermekte.

A120, ortada bulunan, dört silindirli bir turbocharged motora ve çift debriyajlı bir şanzımana sahip olacak. Renault, performans değerleri hakkında sessiz kalmakta ancak A120'nn 0-100 hızına 4.5 saniyede ulaşacağını söylemekte.

Aracın başlangıç satış fiyatı ise 60.000 dolar. A120'nin ürtimine başlandığını düşünürseniz, çok yakında satışa çıkacağını da tahmin edebilirsiniz...

Lexuc LC500

Lexuc LC500

Lexus, yeni yıl ve LC500 Coupe ile performansı ciddiye aldığını kanıtlıyor. Firmanın, eğer durdurulmuş olan 400.000 dolarlık LFA sayılmazsa, şu andaki en üst seviye spor aracı RC F Coupe. LC500 ile beraber Lexus, gelecekteki ön motorlu, arka çekişli spor araçları için hazırlık yapmakta.

RC-F, var olan araçların parçalarını kullanırken, LC500 tamamen yeni. Lexus, LC500'ün şu ana kadar üretilen en sert vücuda sahip olduğunu ve bunun LFA süper aracını bile geride bıraktığını söylemekte. Bunun anlamı da, LC500'ün kasasının, heyecanla beklenen Toyota Supra geri dönüşü için kullanılabileceği olmakta.

Motorlar söz konusu olduğunda, Lexus'un LC500 için ilginç bir tercih yaptığı gözüküyor. Çoğu araba üreticisi, performans artışı ve daha verimli yakıt kullanımı için turbocharge'a geçiş yaparken Lexus, RC F'nin doğal havalandırmalı V8 motoru ile yoluna devam ediyor.

Lexus'un bu aracı için henüz fiyat açıklaması yapılmamış olsa da, dolar olarak en azından altı rakamlı bir fiyat beklenmesi doğal olacaktır. LC500'ün satıcılara 2017 yılı Mayıs ayında ulaşması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları