249 dolarlık Linux tablet zoru başaracak mı?

Hem Linux hem de Android'i çalıştırabilen bir tablet arıyorsanız, PengPod aradığınız cihaz olabilir!

Linux ve Android bir arada!

Son senelerde Apple, Samsung ve Google gibi isimlerin hükmettiği tablet dünyasında yeni bir fikirle ortaya çıkıp başarılı olmanız hiç de kolay değil. Peki Android ve Linux'u çift ön-yükleme yapabilen PengPod'un hiç şansı var mı? Bu, tamamen tabletin kullanıcılardan alacağı desteğe bağlı.

Geçen senenin sonlarında 7 inç'lik ve 10 inç'lik tablet için Indiegogo'da 72.000 dolar toplamayı başaran PengPod takımı, SD karttan Linux'u ön-yükleyebilen tableti başarıya ulaştıramadı. Çeşitli sorunlar, bu iki modelin geliştirilmesinin iptal edilmesine yol açtı.

Neal Peacock yönetimindeki takım, geçen ay tekrar bir araya geldi ve 9.7 inç'lik PengPod 1040 için fon toplamaya başladılar. İlk tabletlerin tasarımını geliştiren PengPod 1040, ön-yükleme için bir SD karta da ihtiyaç duymuyor. Peacock, en az 249 dolar yardımda bulunanlara (ABD dışındakilere 294 dolar) tableti Aralık ayında sağlayabileceklerini iddia ediyor. Tablet şu an 48.000 doların üzerinde yardım toplamayı başarmış görünüyor.

PengPod'un üstün özellikleri arasında 2.048x1.536 çözünürlüklü ekranı ve sağlam yapısı bulunuyor. Dokunmatiğe adapte edilen Linaro Linux'la çalışan cihaz, Ubuntu Touch, Fedora, ArchLinux ve OpenSUSE gibi dağıtımları da çalıştırıyor. Cihazın kullandığı Android sürümü ise Android 4.1, ancak Peacock Android 4.2 üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları