25 dev şirket aynı davada nasıl buluştu?

Bir güvenlik firması, aralarında Microsoft, Symantec ve AVG'nin de bulunduğu 25 ismi neyle suçluyor?

Dava açmadığı kalmadı!

Özellikle ABD'den hemen her hafta yeni bir patent davası haberi geliyor. Bu haberlerin çoğunda bir firma, diğer bir firmaya patentini almış olduğu bir ürün ya da hizmet nedeniyle dava açıyor. Fakat bu sefer ki haber biraz farklı. Bu kez davacı yine tek bir firma, fakat davalı listesi epey kalabalık. "Information Protection and Authentication of Texas, LLC" (IPAT) adlı firma, aralarında Microsoft, Symantec ve AVG'nin de bulunduğu tam 25 bilgisayar güvenlik firmasına kendi patent haklarını ihlal ettikleri gerekçesi ile dava açtı.

Dava konusu olan iki patent de "program onaylama veri yapılarının bilgisayar sistem güvenlik metot ve araçları ile üretilmesi ve kullanılması" başlığı altında yer alıyor. IPAT, açtığı davada, davalı firmaların geliştirmiş oldukları güvenlik yazılımlarında, patenti kendisine ait yöntemleri kullandıklarını iddia ediyor. Dava açılan firmaların tam listesi şu şekilde; "Symantec, Microsoft, AVG, CA, Check Point, Comodo, Eset, F-Secure, Iolo Technologies, Kaspersky Labs, Mcafee, Microworld Technologies, Netveda, Norman Data Defense Systems, Novell, PC Tools, PWI, Sophos, Sunbelt Software, Trend Micro, Velocity Micro ve Webroot Software".

Yani görebileceğiniz gibi IPAT'ın dava açmadığı neredeyse hiç bir bilgisayar güvenlik firması kalmamış. Mahkemenin davayı kabul edip etmeyeceği veya ederse ne şekilde karar vereceği ise henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları