3 dev, ardı ardına hacker kurbanı oldu!

Hackerlar fena coştu! İşte sadece birkaç gün içerisinde ardı ardına hack kurbanı olan 3 dev...

Hack'lenen hack'lenene!


Sony BMG
ve Nintendo'nun hack'lenmesinin ardından yeni bir hack dalgası iki dev şirketi dev para fonunu hemen hemen aynı anda vurdu.

İngiltere'nin en büyük oyun dağıtımcılarından Codemasters, 3 Haziran'da saldırıya uğradığını itiraf etti. Firma, herhangi bir finansal detayın veya parolanın saldırı sonucunda açığa çıkmadığını söylüyor. Cuma sabahı siteye kayıtlı herkeze gönderilen ve Codemasters'dan geldiği iddia edilen bir e-postada kullanıcıların oturum açmaları ve finansal detaylarını vermeleri isteniyordu.

Bir yetkili, saldırının açıklanmasıyla yapılması arasında geçen uzun vaktin nedeninin, web takımının saldırıyı araştırması olduğunu söyledi. Saldırıyı şu ana dek hiçbir grup üstlenmedi. Hacker'ların ele geçirmiş olabileceği bilgiler arasında isimler, adresler, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihi, verilen biyografik ayrıntılar, Xbox Live gamer etiketi ve sipariş geçmişi bulunuyor. Bir Codemasters yetkilisi, hacker'ların parola veritabanına eriştiğini ancak veritabanınının 'çok güçlü bir şekilde şifrelendiğini', dolayısıyla orijinal parolaların okunamayacağını söyledi.

Epic ve IMF hack'lendi, işte detaylar!

Epic ve IMF hack'lendi, işte detaylar!
Unreal Developer Network'ün (UDN) ise zarar görmediği açıklandı

Diğer bir oyun firması Epic'in web sitesi ve forumları da hacker'ların kurbanı oldu. Hacker'ların eline geçen verilerin e-posta adreslerinden ve şifrelenmiş parolalardan oluştuğu söyleniyor. Parolalar şifreli de olsa Epic, güçsüz olan parolaların kırılabileceğini bildirdi ve herkesin parolasını sıfırlamaya karar verdi. Epic hesabınız varsa ve aynı parolayı başka sitelerde kullanıyorsaınz, bu parolayı hemen değiştirmeniz gerekiyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) de 'karmaşık bir siber saldırı'ya uğradı. BBC'nin web sitesine göre fondaki yetkilier saldırı hakkında çok fazla şey söylemedi, ancak bu senenin başlarında meydana gelen saldırıda 'çok büyük bir açık' meydana geldiğini bildirdi.

IMF, farklı ülkeler hakkında birçok hassas ve gizli ekonomik verilere sahip ve BBC'ye göre bu saldırı, yabancı bir hükümetle ilgili - ancak aynı zamanda takip edilmesi oldukça zor.

Okuyucu Yorumları