3 eski, 3 yeni web tabanlı mesajlaşma aracı!

Nerede olursanız olun, arkadaşlarınızdan uzak olmak istemiyorsanız, bu 6 araca mutlaka göz atın...

3 klasiğe 3 yeni alternatif!

Web tabanlı anında mesajlaşma yazılımları giderek gelişiyor ve bu uygulamalar yardımıyla neredeyse tüm mesajlaşma protokollerine bağlanmanız mümkün. Bilgisayarınıza herhangi bir yazılım yüklemenize gerek bırakmayan bu uygulamalara her yerden erişilebiliyor, işinizi son derece kolaylaştırıyor. İşte 3 eski ve 3 yeni web tabanlı anında mesajlaşma (IM) istemcisi:

Meebo Messenger: Meebo, standart haline gelen ünlü istemcisi ile sitesini ayırmış bulunuyor, ancak araç hala eskisi gibi çalışıyor. Meebo Messenger ile AIM, Yahoo!, Windows Live, ICQ, Jabber, Google Talk, MySpace, MyYearbook, ve Facebook sohbet ağlarına bağlanmanız mümkün.

eBuddy: Genel olarak Meebo'nun aynısı diyebileceğimiz eBuddy, ona kıyasla sadece MyYearBook'u desteklemiyor.

AirAIM: Sadece AOL Instant Messenger'ı destekleyen istemci, oldukça hafif ve temiz bir arayüze sahip. Aracın avantajı ise henüz çok fazla bilinmemesi ve birçok iş yerinde henüz engellenmemiş olması. Araçta yeni mesajlarınızı görebilmek için sayfayı yenilemeniz gerekiyor. Aracın herkesi tatmin edebilecek bir yapıya sahip olmadığını, ancak AIM için hafif ve etkili bir çözüm arayanların faydalı bulacağını söyleyelim.

1 eski, 2 yeni web tabanlı IM hizmeti

1 eski, 2 yeni web tabanlı IM hizmeti
ILoveIM.com

imo.im: Önemli geliştirmeler yapan imo.im, artık Windows Live, Skype, Yahoo!, Google Talk, Facebook, AIM, ICQ, Jabber, VKontakte, MySpace, Hyves, ve Steam'i destekliyor. Skype desteğinin önemli olduğunu vurgulamalıyız.

Ve yeni web tabanlı IM hizmetleri

Instan-t Express Web IM: Aracın web tabanlı platformu, Windows Live, Google Talk, AIM/ICQ, ve Yahoo hesaplarına bağlanmanızı sağlıyor. Meebo ve diğerlerindeki gibi bir "topluluk" hesabı oluşturarak hesaplarınıza kolay oturum açmanıza izin veriyor. Arkadaş listesi diğerlerindeki kadar kullanışlı olmasa da istemci, işini yapıyor

ILoveIM.com: Windows Live, Yahoo!, ICQ, AIM, Google Talk, ve MySpace'i destekleyen ILoveIM.com, görünmez olarak oturum açmanıza izin veriyor. Parolalarınız 1024-bit RSA anahtarı ile şifreleniyor. Hizmet, diğerlerinin gözardı ettiği arkadaş listelerini düzenleme özelliğine de sahip. Bununla birlikte aynı anda sadece bir hesaba giriş yapabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları