Patlamaya hazır bombalar!

Berlin'de gerçekleştirilecek dev fuar IFA 2012'nin bombaları şimdiden CHIP Online'da!

Patlamaya hazır bombalar!

IFA 2012'de merakla beklenen 40 bomba... Hepsi galerimizde...

31 Ağustos'ta başlayacak olan Berlin IFA fuarında en yeni televizyonlar, tabletler, ultrabook'lar, telefonlar ve multimedya aksesuarları hem ziyaretçilerin, hem de tüm dünyanın beğenisine sunulacak.

Berlin IFA, tüketici elektroniği alanında bütün dünyanın heyecanla takip ettiği bir etkinlik. Fuar Ağustos sonunda başlayacak ama biz öne çıkan ürünleri sizin için bir araya getirdik bile: Son derece ince OLED televizyonlar, dev ekranlar, yeni HD çözünürlüğe, gümbür gümbür ses düzenine ve Google TV'ye uyumlu multimedya aksesuarları, iPad'in AMOLED ekranlı yeni rakipleri, Windows 8, Android 4, full HD dokunmatik ekranlı ultrabook'lar ve dev ekranlı akıllı telefonlar...

Önce gelin, ilerleyen sayfalarda IFA 2012'nin trendlerine göz atalım... Hemen ardından da, IFA 2012'de patlayacak 40 bomba cihaz ile tanışmak için galerimize geçelim...

Televizyonlar: Daha büyük, daha net, daha ince

Televizyonlar: Daha büyük, daha net, daha ince
LG OLED TV

IFA 2012'nin en önemli yanı bu sene de yeni televizyonlar. Bu sene 55 inçlik süper ince OLED televizyonlar, 90 inçlik dev ekranlar ve full HD'nin dört katı çözünürlüğe sahip 4K cihazlar öne çıkıyor. OLED teknolojisi nihayet büyük ekranlara uyarlanırken, normal LCD ekranlı televizyonların da çözünürlüğünde önemli gelişmeler gözleniyor. Kısacası IFA'nın ana teması olan televizyonlar 2012'de de ses getirecek.

55 inç OLED TV

Samsung ve LG Electronics, IFA'da OLED teknolojisini kullanan 55 inçlik TV'lerini tanıtacaklar. Bu cihazların 2012 bitmeden piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak tarih ve fiyat henüz tam olarak bilinmiyor. Gördüğümüz ilk test modellerinde muhteşem renkler ve kontrast sayesinde harika görüntüler elde edilmiş. Sadece 4 mm. inceliğindeki kasalar da çok etkileyici.

4K çözünürlük

4K çözünürlük
Sony'den Google TV

4K: Full HD'nin dört katı

Toshiba 55ZL2G, piyasaya çıkmış olan ilk 4K televizyon. Toshiba'nın bu süper yüksek çözünürlüğü kullanmaktaki asıl amacı, gözlüksüz 3D teknolojisini hayata geçirebilmek. Ne var ki üç boyutlu görüntülerde çözünürlük 720p'ye iniyor. Ancak şimdi LG, yeni 84 inçlik LCD televizyonu 84LM960V ile 3.840 x 2.160 piksel çözünürlük sunuyor ve polarize 3D'yi full HD çözünürlükte oynatmayı başarıyor. Sony bu sene 4K televizyon yerine ev sineması için ilk 4K projektör olan VPL-VW1000ES modelini tanıtıyor. Cihazın fiyatı da çözünürlüğü kadar yüksek: 19.000 Euro!

Ev sineması aksesuarları: 4K HD, Ses ve Uygulamalar

Yeni çözünürlük standardı sadece televizyonlarda değil, oynatıcı cihazlarda da ortaya çıkıyor. Artık bütün cihazlar birbirine bağlanıyor. Bu yeni akım sayesinde de Google yeni bir pazara açılmaya hazırlanıyor: Oturma odanıza.
Televizyonunuz istediği kadar iyi olsun, uygun aksesuarlar olmadığı sürece deneyiminizin eksik kalacağı kesin. IFA'da ses ve multimedya alanındaki en yeni ve etkileyici aksesuarlar bu sene de göz dolduracak.

Dev ekranlar, online işlevler

Dev ekranlar, online işlevler
Samsung UE75ES9090

8.000 Euro'luk dev televizyonuyla pazarı fethetmeye çalışan sadece LG değil. Samsung da altın renkli 75 inçlik televizyonu UE75ES9090'ı görücüye çıkarıyor. Cihaz fuar sonrasında yaklaşık 7.000 Euro'ya satılacak. Bir büyük ekran da Sharp'tan geliyor: 90 inçlik LC-90LE745, piyasadaki en büyük televizyon olmaya aday. Cihaz 10.000 Euro'nun biraz altında bir fiyata satılacak.

Online işlevler

SmartTV alanında üreticiler işbirliği yapıyorlar. Philips, Sharp, LG Electronics ve Loewe, SmartTV Alliance'ı kurarak platformlarını standart hale getirdiler. Samsung ve Sony gibi üreticiler ise bu platforma karşı kendi bireysel çözümleri ile rekabet ediyor. Ancak piyasadaki bütün SmartTV çözümleri gitgide artan sayıda uygulama, VoD platformları ve Skype, Twitter, Facebook desteği gibi özellikler sunuyorlar

Ultrabook ve tabletler:Windows 8, dokunmatik ekran

Ultrabook ve tabletler:Windows 8, dokunmatik ekran
Acer Iconia Tab W700

Intel'in duyurduğuna göre bu sene IFA'da 60 yeni ultrabook tanıtılacak. Bu ince, hafif ve şık bilgisayarlar sayesinde fuar gerçek bir Ultrabook şenliği haline gelecek. Fuarda pek çok üretici yeni ultrabook'larını görücüye çıkaracak. Bunlar arasında son derece geniş Toshiba Satellite U840W gibi sıradışı tasarımlar da var. Fuarda ayrıca ilk defa ultrabook'ların dokunmatik ekranlı ve Windows 8 kurulu sürümleri tanıtılacak. Kısacası bu fuar Microsoft'un yeni işletim sisteminin ve sunduğu dokunmatik ekran desteğinin ilk gerçek sınavı olabilir.

Tabletler: Full HD, AMOLED ve Windows 8

Ultrabook'ların yanıdna tabletler de bu senenin öne çıkan cihazları arasında. Windows 8 ve Android 4 sayesinde yeni modeller nihayet iPad ile ciddi rekabet edebilecek düzeye geldi. Windows 8, tablet ve ultrabook'ların birbirine daha yakın bir hale gelmesini sağlıyor. Yeni tabletlerin çoğu ilk bakışta notebook'lardan zor ayırdediliyor. Hem Windows, hem Android cephesinde bütün büyük üreticiler son derece etkileyici yeni işlevler sunuyorlar.

Akıllı telefonlar

Akıllı telefonlar
Avrupa'nın yeni yıldızı Hisense

Akıllı telefonlar IFA'da diğer cihazlar kadar öne çıkmasa da bazı yeniliklere tanık olacağımız kesin. Her sene olduğu gibi Samsung en yeni modellerini tanıtacak. HTC'nin de Android'li yeni modellerini tanıtması beklenebilir.

Nokia bu sene de IFA'ya katılmıyor. Şirket yüksek ihtimalle New York'ta düzenlenen ve IFA'nın sonuna denk gelen Nokia World etkinliğinde yeni cihazlarını tanıtacak. LG ve Motorola'dan herhangi bir yenilik beklenmiyor. Apple da fuarı pas geçenlerden. Buna karşılık Sony yeni telefonlarının bir kısmını IFA'da görücüye çıkaracak. HTC de fuara katılıyor ama hangi yeniliklerle karşımıza çıkacağı henüz bilinmiyor.

Devamı ve daha fazlası galerimizde... Tıklayın...

Okuyucu Yorumları