3 kötü haber birden geldi!

Aynı gün içinde ardı ardına gelen 3 kötü haber, oyunculara "neler oluyor" dedirtti!

3 kötü haber birden geldi!

Oyun sektörü uzun zamandır harika bir ivmeyle yükseliyor, her konuda birçok sektörün önünde seyrediyordu. Ta ki bugüne kadar...

İlk olarak Future Publishing, Nintendo Power isimli derginin yakın zamanda kapanacağını bildirdi. Hemen ardındansa, THQ ve Funcom'da birçok çalışanın işine son verildi ve son olarak da PopCap Games tarafından üretilen ve büyük hayran kitlesine sahip olan Plants vs. Zombies için de alarmlar çalmaya başladı.

PopCap'ın kurucu ortaklarından olan John Vechey, kendi blog'unda yaptığı bir açıklama ile firmanın Kuzey Amerika'da bulunan ofislerinden toplam, 50 kişinin işte çıkarıldığını doğruladı. Bu arada PopCap'in İrlanda'nın başkenti olan Dublin'deki ofisinin de kapanma tehlikesi yaşadığı edinilen bilgiler arasında bulunuyor.

Plants vs. Zombies gibi çok tanınan ve bilinen bir oyunun bir gün önce 2013'e yeni sürümüyle girmeye hazırladığı haberleri gelmişti. Ancak hemen ardından gelen 50 kişinin işten çıkartılacağı haberi oyun sektörü için büyük bir sürpriz olmadı aslında. Bundan birkaç gün önce OnLive da benzeri bir sorun yaşamış ve bir yandan firma bilinmeyen kişilerce satın alınırken, 200 çalışan da işten çıkarılmıştı.

Okuyucu Yorumları