30 cep canavarı birden geliyor!

1 değil, 10 değil... 2012 sonuna kadar bu canavara sahip tam 30 yeni cep telefonu gelecek!

30 cep canavarı birden!

Hüseyin Cem Köylü

Bu hafta yapılan bir yatırımcı toplantısında, Nvidia genel müdürü Mike Rayfield, şirketin bu yıl Tegra 3 işlemciyi 30 akıllı cepte kullanmayı planladığını açıkladı. Halihazırda HTC'nin amiral gemisi One X'e güç veren Tegra 3, 2012'de diğer mobil cihazlara da güç verecek diyor Rayfield.

Tüketiciler gelecek aylarda pek çok 1.4 GHz işlemcili Asus, Acer, Toshiba, LG ve HTC telefonlar görecekler. Eğer HTC One X'e bakacak olursak, bu cihazların da mobil oyun ve medya santrali olacağını öngörebiliriz. Tegra 3 (Superman'den isim alan Kal-El serisi) Cortex A-9 işlemcilerinde 16 eş zamanlı aktif operasyonu yönetebiliyor, beşinci "yardımcı çekirdeği" ise standy-by ya da düşük güç kullanım olduğunda yönetimi devralıyor. Böylece telefon boş durumda güç tasarrufu yaparken ihtiyaç duyulduğunda gerekli gücü sağlayabiliyor.

Android 5.0'lı tablet yapacağı söylenen Asus'un da Tegra 3 ya da benzer bir Nvidia işlemcisi kullanması oldukça muhtemel. Aynı toplantıda Nvidia, Tegra 3'e yeni LTE modemi, Icera 410'u da entegre etmeyi planladığını duyurdu.

Aslında bu geç kalınmış bir hamle, çünkü Qualcomm gibi rakipler çoktan Snapdragon işlemcilerine ağ bağlantılarını entegre etmeye başladılar. Fakat Nvidia, CPU'larının kalitesini bozmadan bu işlemi gerçekleştirmenin zaman aldığını söylüyor.

Nvidia çiplerindeki LTE entegrasyonunun en azından 2013'te çıkacak Tegra 3 Grey serisine kadar gerçekleşmeyeceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları