30 yıl geride kalan Dünya devi!

Biz Dünya devi bu ülkeyi ileri teknolojisi ile tanıyoruz ama işin aslı pek de öyle değilmiş...

30 yıl gerideki Dünya devi!

Teknoloji, her geçen gün gelişen bir olgu. Bu yüzden de teknolojiye ayak uydurabilmek için sıkı takip etmek gerekiyor. Son kullanıcı olan bizler, teknolojiye ayak uydurmakta daha avantajlıyız fakat Barack Obama'ya göre Beyaz Saray, teknolojik açıdan tam 30 yıl geride kalmış.

Blackberry telefonlara karşı özel bir sempatisi bulunan Barack Obama, geçtiğimiz günlerde Chicago'da düzenlenen bir bağış toplantısında, şakayla karışık bir biçimde Oval Ofis'te "havalı telefonlar ve cihazlar" bulunmadığından yakındı.

Teknolojik yenilikler ile ilgili bir soruyla karşılaşan Obama, soruya "Teknoloji konusunda yaklaşık 30 yıl gerideyiz" şeklinde cevap verdi. Sözlerine devam eden Obama, "Ben Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanıyım. O zaman o koca ekranı karşıma getiren özel buton nerede? Yok tabi öyle bir şey..." şeklinde esprili bir demeç de verdi.

Obama'nın teknoloji aşkı bir başka...

Obama'nın teknoloji aşkı bir başka...
Obama'nın resmi, Çin malı "çakma" BlackBerry'lerin reklamlarında bile kullanılmıştı.

2008'de düzenlediği kampanyada kendisine verilen desteğin çoğunu Facebook ve Twitter gibi ortamlardan kazanan Obama'nın Beyaz Saray'da bulunan eski moda cihazlardan yakınması aslında kimsenin beklediği bir durum değil. Ancak ABD başkanının, teknolojiye ne kadar önem verdiği düşünüldüğünde, bu durumu çok da garipsememek lazım. Obama'nın geçtiğimiz Şubat ayında Silikon Vadisi'nin devlerinden Steve Jobs, Mark Zuckerberg ve Eric Schmidt ile de özel toplantlar yaptığı biliniyor.

Obama, geçtiğimiz günlerde 2012 seçimleri için adaylığını koyduğunu da kendi Facebook sayfası aracılığıyla açıkladı.

Okuyucu Yorumları