30 yıl öncenin efsane faresi ile tanışın!

Microsoft'un tam 30 yıl önce satışa sunduğu ilk bilgisayar faresi ile tanışmaya hazır mısınız?

30 yıl öncenin efsanesi!

Mayıs 1983'te Microsoft'un ilk PC fare ürünü, "Microsoft Mouse" gibi basit bir isim ile raflara çıkmıştı. Veşimdi Microsoft'un bu efsane faresi, otuzuncu yaşını kutluyor.

Fotoğrafta, 30 yaşındaki bu farenin, devasa paketi ile beraber bir görüntüsü var. 30 yaşındaki farenin yanında ise firmanın en son çıkan ve en küçük farelerinden biri olan "Wedge" modeli faresini görüyorsunuz. Bu karşılaştırma, teknolojinin ve Microsoft'un günümüze kadar ne kadar fazla değişim geçirdiğini görmek için yeterli.

İlk fareler iki farklı şekilde üretiliyordu. Üretilen bazı fareler; "IBM PC"de çalışırken, geri kalanlar ise MS-DOS ile çalışan herhangi bir bilgisayarda çalışabilecek şekilde idi. Ayrıca ilk Microsoft fareleri, hediye olarak "The Game of Life" adlı bir oyun hediyesi ile beraber geliyordu. Bu oyun eğlencenin yanında, komut sistemini tanıtmak gibi bir amaçla da kullanılıyordu.

Ancak 30 yıl geçmiş durumda ve fare üreticileri artık "top"u bir kenara bırakmış ve lazerli sisteme geçmiş durumda. Ayrıca bilgisayar kasalarındaki özel fare girişlerinin de yerini USB girişleri almış bulunuyor. Geçen yıllar boyunca sayılan bu değişiklikler dışında, özellikle görsel alanda, onlarca değişiklik gerçekleşti.

Fakat ne olursa olsun, fare ve klavye ortak kullanımı daha yıllar boyunca hayatımızdan çıkmayacak gibi duruyor.

Okuyucu Yorumları