30.000 kişiye Gmail hesabı!

Aynı anda tam 30.000 kişi Gmail'e geçiş yaptı: İşte ilginç bir anlaşma ve şartları...

30.000 kişiye Gmail hesabı!

Los Angeles Belediyesi 30.000 çalışanının Gmail ve diğer Google araçlarını kullanmasına karar verdi.

Şehir Meclisi'nden Tony Cardenas kararla ilgili yaptığı açıklamada "Los Angeles şehri ülkenin en büyük ikinci şehri olarak büyük öneme sahip bir karar aldı ve en gelişmiş e-posta sistemine geçmeye karar verdi" dedi.

Son oylamadan önce bazı meclis üyeleri tarafından, bu kararın mali açıdan önemli bir tasarruf sağlamadığı belirtildi. Ayrıca yine bazı meclis üyelerince, yaşanan Gmail sorunlarının ardından sitenin istikrarı konusunda endişeler dile getirildi. Buna karşın karar onaylandı ve Los Angeles şehri, kamu görevlilerinin Gmail'a geçtiği ilk büyük şehir oldu. Daha önceki bir haberimizde Gmail'ın çökme sebebini paylaşmıştık.

Los Angeles konsey üyesi Palu Korentz, L.A. Times'a "En son teknoloji olup olmadığı pek kesin değil; bir uçurumun kenarından atlıyor da olabiliriz" dedi.

Google ile imzalanan anlaşmada önemli bir veri sızmasının gerçekleşmesi, bir kamu çalışanının bilgisinin çalınması veya görüntülenmesi durumunda Google tazminat ödemeyi de kabul etti. Google sunucularının istikrarı ve Los Angeles'ın bu hizmetten memnuniyet durumuna göre başka şehirlerin de Gmail'a ve diğer Google hizmetlerine geçmesi mümkün.

Okuyucu Yorumları