32 yıl sonra ortaya çıktı: 'Şimdiye kadar çekilmiş en muhteşem UFO fotoğrafı' mı, yoksa...

Gizemli İngiliz UFO'sunun fotoğrafları 32 yıl sonra görüldü... Peki, şimdiye kadar çekilmiş en çarpıcı UFO fotoğrafı mı yoksa Amerika'nın çok gizli Aurora casus uçağı programından bir görüntü mü?

Şimdiye kadar çekilmiş en net UFO görüntüsü mü? Yoksa...

İki genç adam, 4 Ağustos 1990 tarihinde, İskoçya’da Cairngorms Ulusal Park’ının hemen dışındaki Pitlochry kasabasında bir otelde şef olarak çalışıyordu. Sıcak mutfakta geçen uzun bir günün ardından akşam saat 9’da, A9 yolu üzerinde kuzeye doğru yaklaşık 20 kilometre ilerleyerek Cairngorms’un kenarındaki Calvine’de, tepelerde bir yürüyüşe gittiler. Ancak gökyüzün, üzerlerinde sessiz bir şekilde süzülen yaklaşık 30 metre uzunluğunda devasa, katı, elmas şekilli bir cisim gördüklerinde korkuyla çalıların arasına sığınarak onu izlemeye başladılar.

Birkaç dakika sonra bir jet uçağının hızla kuzeye doğru ilerlerken çıkardığı sesi duydular. Jet uçağı daha sonra geri gelerek bu cismin çevresinde tur attıktan sonra yolunda devam etti.

Daha sonra bu iki şef, saklandıkları yerden kameralarını çıkartarak 6 kare fotoğraf çekti. O sırada cisim dikey olarak hızla yükseldi ve havada kayboldu.

İkili, bir UFO gördüklerine emin olarak fotoğraflarını İskoçya’nın öne çıkan gazetelerinden Daily Record’a gönderdi. Ancak hiçbir haber yazılmadı ve gazete, fotoğrafları Savunma Bakanlığı’na (SB) iletti.

Daha sonra, hem fotoğraflar hem de iki genç şef ortadan kayboldu.

Ancak, bir bakanlık çalışanı tarafından “çekilen en etkileyici UFO fotoğrafı” olarak tanımlanan bu fotoğraf, artık gün yüzüne çıktı. Bu fotoğraf, SB ve Ulusal Arşiv tarafından gizli tutulmak isteniyordu. Normalde bu tür bilgiler 30 yıl sonra serbest bırakılsa da, bakanlık orijinal fotoğrafı yayınlamadı ve görgü tanıklarının isimlerinin “gizlilik endişeleri” sebebiyle 54 yıl daha, yani 2076’ya kadar mühürlü kalmasına karar verdi.

Daily Mail için David Clarke tarafından yapılan araştırmacı muhabirlik sayesinde bu fotoğraflar internete ulaştı.

Clarke, SB’de pek çok kaynakla iletişime geçmeye çalıştığını ancak olumlu bir yanıt alamadığını söylüyor. Ancak daha sonra, şans eseri, iki genç şef ile ilk olarak görüşen emekli RAF memuru Craig Lindsay’i bulmayı başardı. Dahası, Lindsay’in o gün protokole uymadığını ve negatifler dahil olmak üzere tüm dosyayı Londra’daki Savunma Bakanlığına göndermeden önce fotoğrafın bir kopyasını kendisine sakladığını öğrendi.

Dail Mail'in haberinde konuya ilişkin "Renkli kağıt üzerine basılmış bu siyah beyaz fotoğraf, hem anlatılan hikaye ile uyumlu, hem de Clarke’ın gösterdiği uzmanlar tarafından kesin olarak çürütülememiş olması ile beraber şu ana kadar karşımıza çıkan en iyi UFO fotoğrafı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" yorulumu yapılıyor.

Habere göre Clarke ile konuşan, on yıl askeriyede görev almış olan Lindsay de, İskoçya için bir basın görevlisi olması sebebiyle pek çok UFO raporu ile karşılaştığını ve çoğunluğunun sadece gökyüzünde gözüken ışıklar olduğunu ama bu olayın bariz bir şekilde özel olduğunu o sırada bile hissedebildiğini söylüyor.

Lindsay, fotoğrafları ve negatifler bakanlığa gönderdikten sonra, yılın ilerleyen dönemlerinde ziyaret ettiğinde Valvine fotoğrafının büyütülmüş bir sürümünün ilgili ofis duvarına asıldığını gördüğünü ve olayın “incelendiğini, araştırmayı Londra’ya bırakmasının söylendiğini” belirtiyor ve geçtiğimiz 32 yıl boyunca bu emre uyduğunu vurguluyor. Ancak artık gerçeği öğrenmek istediğini de belirtiyor.

Bakanlığın UFO bölümü kapanmadan kısa bir süre önce, 2008 yılında Ulusal Arşivdeki, eskiden gizli olan binlerce UFO makalesini inceleme fırsatı bulduğunu söyleyen Clarke, UFO teoristlerinden okul çocuklarına kadar çok sayıda kişi tarafından çizilen yüzlerce çizimin arasında, yanında bir Harrier bulunan bir UFO çiziminin düşük kaliteli bir fotokopisini bulduğunu belirtiyor.

Ancak bu bulgusundaki en dikkat çekici şeyin, Margaret Thatcher hükumeti sırasında savunma bakanları için hazırlanan, bu görülme hakkında yorum yapmaları istenirse nasıl bir cevap vermeleri gerektiğini gösteren bir bilgilendirme notu olduğunu söylüyor. Bu bilgilendirmeye göre jet uçağının bir Harrier olduğunu söylemeleri isteniyor.

Tabii ki hikayenin gizemi burada bitmiyor ve Daily Record’un bu fotoğrafı Savunma Bakanlığı’na göndermiş olması bile bazı farklı gizemli soruları ortaya çıkarıyor.

GİZLİ TUTULAN BİR HAVA ARACI OLDUĞUNA İNANIYOR

Ancak Clarke, bütün bu hikayenin gizemine rağmen fotoğrafı çekilen şeyin başka bir gezegenden gelen bir uzay aracı olduğunu düşünmediğini belirtiyor. Rusya ile Soğuk Savaş’ın henüz sonlanmadığını ve Körfez Savaşı’nın gerçek anlamda sadece günler önce başlamış olduğunu hatırlatan Clarke, bu görgü tanıklarının milyonda bir şansla gördükleri şeyin muhtemelen gizli bir hangardaki gizli bir hava aracı olduğunu ve bu yüzden de halen gizli tutulduğunu düşündüğünü belirtiyor.

1980’lerden beri, ABD’nin “Aurora” adı verilen sessiz, süpersonik, geometrik şekilli ve çok gizli tutulan bir casus uçağı olduğu söylentileri dolaşıyor. Her ne kadar bu uçağın gerçekten üretildiğine veya uçurulduğuna dair kanıt sayılabilecek bir bulgu ortaya çıkmamış olsa da hem ABD hem de BK üzerinde yıllar boyunca görülen ve açıklanamayan cisimler ve olaylar, Aurora efsanesinin hızla büyümesine sebep oldu.

Clarke, Bilgi Özgürlüğü Kanunu çerçevesinde elde ettiği bazı bilgilerin Savunma Bakanlığı istihbarat görevlilerinin Aurora’nın varlığına inandıklarını ancak kamuya açık olarak herhangi bir şey söylemelerinin yasak olduğuna dair ipuçları verdiğini söylüyor.

Yani, görülen bu cismin bir Aurora hava aracı olması ve BK istihbaratı tarafından fark edilmesi ile beraber “çok gizli” kategorisine yerleştirilmiş olması mümkün.