380.000 TL'lik cep faturası...

380.000 TL'lik cep faturası gelmesi için sizce neler yapmak gerekir? İşte o inanılmaz fatura!

Böyle fatura görmediniz!

Telefon teknolojisi gün geçtikçe gelişiyor. Akıllı telefonların giderek geliştiği günümüzdeyse, ne yazık ki halen arama yapmak bir hayli zor. Hele bir de arama ülkeler arası ise her şeyin şekli değişiyor.

Ülkeler arası konuşma yapanların çok iyi bildiği "roaming" , kendi hattınızla ülke dışından bir arama yaptığınızda, aradığınız ülkedeki kişinin de faturasının kabarmasına yardımcı olan bir sistem. İşte bu sistemin son kurbanlarından bir tanesi, Amerika'nın Florida eyaletinde yaşayan ve T-Mobile kullanıcısı olan Celina Aarons oldu. Kendisi faturasını açtığında tam tamına 201.005 dolarlık ücretlendirme ile karşılaştı ve ne yazık ki kendisine gelen faturada herhangi bir yanlışlık yoktu.

Florida'nın büyük televizyon istasyonlarından bir tanesi olan WSVN tarafından gündeme getirilen olay, kadının kardeşlerinden bir tanesinin Kanada yolculuğu esnasında gerçekleşti. İki erkek kardeşi olan Aerons'un iki kardeşi de sağırdı ve iletişimlerini mesaj üzerinden gerçekleştiriyorlardı. Fakat kardeşlerden bir tanesi ülke dışına yaptığı ziyareti esnasında, "data roaming"i kapatmayı unuttuğu için fiyatlandırma bir hayli arttı.

Sıfırı bol bir fatura

Sıfırı bol bir fatura
Fatura için büyük bir indirim yapıldı

Bütün bu artan fiyat tarifesi üzerine bir de T-Mobile, kullanılan her megabyte başına 10 dolar ücret alınca, fatura iyice kabardı. Pek tabii bu veri aktarımının en büyük sebeplerinden bir tanesi, Aarons'un kardeşinin yolculuğu esnasında izlediği videolar oldu. Bütün bu olayların üzerine WSVN, T-Mobile ile iletişime geçti ve varılan ortak karar sonucunda, Celina Aarons'a gelen faturanın yüzde 99 oranında düşürülmesine ve sadece 2,500 dolar olarak ücretlendirilmesi hakkında mutabık kalındı.

Yine de T- Mobile, kullanıcıya faturasının arttığına ve ücretlendirmenin ne şekilde yükseldiğine dair bir mesaj yolladığı konusunda ısrar etti ama Aarongs, böyle bir konu hakkında direk olarak telefon aracılığıyla bilgilendirilmesi gerektiğini savundu. Olay şimdilik çözüldü ve taraflar mutlu fakat yine de ödenecek 2,500 dolarlık fatura büyük bir meblağ olarak hafızalarda kalacak.

Okuyucu Yorumları