3D sokak resminin mucidi Türkiye'de!

Üç boyutlu sokak resminin mucidi, Vestel için Türkiye'de. İşte sanatçının ilginç çalışması

3D sokak resmi çiziyor!

Vestel, yeni 3D LED TV'lerinin tanıtımı için üç boyutlu sokak resimlerinin mucidi, dünyaca ünlü grafik tasarımcı Kurt Wenner'i Türkiye'de ağırlıyor. İlk kez Türkiye'ye gelen Wenner, Vestel için hazırladığı üç boyutlu zemin grafiğini Bağdat Caddesi'nde izleyicilerin beğenisine sundu. Sanatçı, illüzyon yaratan üç boyutlu sokak resimlerinin dünya çapında bir numaralı icracısı olarak kabul ediliyor.

"Vestel 3D LED TV gibi ben de izleyiciye görüntüyü yaşatmaya çalışıyorum"

Türkiye'ye ilk kez gelen Kurt Wenner, Vestel için oluşturduğu zemin grafiği etkinliğiyle ilgili olarak "Vestel'den, 3D LED TV'lerinin tanıtımına yönelik bir eser üretmem için teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü benim grafik uygulamalarımla yarattığım üç boyutlu yanılsamayı Vestel yeni televizyonlarıyla ortaya koyuyordu. Bu, ilham verici bir paralellik. Vestel de ben de, görüntülerin gerçeklik etkisini doruğa çıkarmaya, izleyiciye görüntüyü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Wenner'ın Vestel için tasarladığı üç boyutlu zemin grafiği, Vestel 3D LED TV reklamının en dinamik sahnelerinden birini canlandırıyor. Grafiğin teması ise reklam filmindeki at arabasıyla kovalamaca sahnesi. Vestel'in Dost Teknoloji anlayışını estetik bir biçimde özetleyen Vestel robotları Vestrons da grafikte yer alıyor. Bağdat Caddesi'nde Nezih Kitabevi'nin önünde 13 Haziran'a kadar sergilenecek çalışma aynı zamanda etkinliğin Facebook sayfası http://www.facebook.com/3Dizlenmezyasanir'dan da takip edilebilir.

Kurt Wenner hakkında

Kurt Wenner hakkında
Büyütmek için üzerine tıklayın

Kurt Wenner hakkında

Rhode Island Tasarım Okulu mezunu ABD'li sanatçı Kurt Wenner, 17 yaşından beri hayatını grafik sanatıyla kazanıyor. NASA'da çalıştığı dönemde dünya dışındaki sistemlerin yüzey arazilerini ve gelecekteki olası uzay projelerinin kavramsal resimlerini çizen Wenner, daha sonra İtalya'da klasik sanat ve Rönesans sanatı üzerine yoğunlaştı. Wenner, sokak ressamlığı ve tebeşirle fresk çizimi gibi oldukça popüler olan grafik sanatlarını, klasik sanatla ve Rönesans sanatıyla harmanlayarak 1984 yılında yeni bir sanatsal form olarak üç boyutlu sokak ressamlığını ortaya koydu. Wenner'ın illüzyon yaratan büyüleyici tekniği, diğer sanatçılar tarafından ancak 15 yıl sonra ve bilgisayar programlarının yardımı sayesinde taklit edilebildi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları