3D tarayıcı ile her şeyi kolayca tarayın

Kâğıt üzerindeki yazı ve resimleri taramak geçmişte kaldı. 3D tarayıcı ile her şeyi taramak mümkün.

Tarayıcıda 3D devri!

Günümüzde tarayıcı dendiğinde aklımıza ilk gelen şey kağıt ve resimleri taramak için kullandığımız, sadece tek bir yüzeyi tarayabilen makineler oluyor. Tabii durum böyle olunca tarayıcılar da geçmişteki önemi yitirmeye başlıyor. Sebebi ise artık her türlü yazışmanın zaten dijital ortamda yapılıp orda kaydedilmesi ve çoğu verinin artık kâğıtlar yerine dijital ortamda saklanması. Geleceğin popüler tarayıcıları ise üç boyutlu cisimleri tarayabilen cihazlar olacak.

İşte yeni üretilen Realview 3D isimli yeni tarayıcı tam bu amaca hizmet ediyor. Üstünde iki farklı kamera ve bir de dönen platforma sahip cihaz, kameralardan gelen görüntüyü işleyerek istediğiniz cismin VGA, HD ya da daha yüksek çözünürlüklü üç boyutlu bir görüntüsünü bilgisayarınızda oluşturabiliyor. Üstelik bu görüntü, daha sonra bir çok modelleme yazılımına uygun formata da dönüştürülebiliyor.

Üreticisine göre bu ürünü benzerlerinden ayıran özellik, çok uygun bir fiyata satılabilecek olması. Fakat henüz fiyatı hakkında kesin bir açıklama yapılmış değil.

Okuyucu Yorumları