3D Touch'sız Bir iPhone Gelebilir!

Apple'ın bu sene tanıtacağı iPhone'lardan biri, yeni iddialara göre 3D Touch teknolojisinden yoksun olacak! Bunun sebeebi...

3D Touch'sız bir iPhone mu

Son yılların iPhone'larının vazgeçilmez özelliklerinden biri olan 3D Touch, bu sene çıkacak yeni iPhone'ların birinde bulunmayabilir.

Apple'ın bu sene tanıtacağı telefonların 5,8 inç, 6,1 inç ve 6,5 inç'lik telefonlardan oluşacağı düşünülüyor. Bunların en büyüğünün ve en küçüğünün OLED ekranla geleceği, ortada kalan telefonun ise LCD'yi tercih edeceği iddia ediliyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun yeni notu ise 6,1 inç'lik iPhone'un 3D Touch işlevine yer vermeyeceğini söylüyor.

Analistin notuna göre 3D Touch işlevinden vazgeçilmesinin nedeni, bu iPhone modelinde kullanılacak olan, dokunmatik modülünü ekran panelinden cama taşıyan yeni "Cover Glass Sensor" teknolojisi. Ekrana ince bir film sensörün de ekleneceği söyleniyor ancak bunun tam olarak ne işe yarayacağı bilinmiyor.

Nota göre yeni ekran teknolojisi hem daha hafif, hem de daha dayanıklı ancak üretimi yüzde 15 daha pahalı. Kuo, Apple'ın 3D Touch teknolojisini bırakmasının nedenin telefonun fiyatını daha da artırmamak olduğunu söylüyor.

3D Touch, iOS'un önemli bir özelliği olduğundan böyle bir değişiklik sürpriz olarak değerlendirilebilir. Ancak Apple, gelecekte bütün telefonlarını yeni teknolojiyle donatmayı düşünüyorsa, 3D Touch'tan tamamen vazgeçmeyi planlıyor da olabilir. Buna karşın bahsedilen ince film sensörü, bir tür 3D Touch işlevi sunuyor olabilir, ancak bu konuda henüz herhangi bir bilgi yok ve çok fazla heyecanlanmamakta fayda var.

Apple'ın alışılan yayın düzenine göre yeni iPhone'lar, bu sene Eylül'de tanıtılabilir.

Okuyucu Yorumları