3D yazıcı ile üretilen yapay saç...

3D yazıcı ile yapılabileceklere, şimdi oldukça ilginç bir yenisi daha eklendi!

3D yazıcıdan bu da çıktı!

3D yazıcılar için yeni bir dönem başlamış olabilir. Carnegie Mellon Üniversitesi'nin Human-Computer Interaction Institute bölümündeki araştırmacılar, 3D yazıcılar ile gerçekçi gözüken saç, kıl ve benzeri fiberleri üretmek için yeni bir yöntem buldular.

Normalde katı nesneler üretmek için kullanılan 3D yazıcıları uzun, yapay saç telleri üretmeye kandırmanın yöntemi ise aslında oldukça basit. Eğer sıcak yapıştırıcı kullandıysanız ve her kullanımın ardından geride kalan uzun çizgiler ile baş etmeye uğraştıysanız, bu yeni 3D yazıcı tekniğinin nasıl çalıştığına dair bir fikriniz bulunuyor olmalı.

Yapıştırıcının sıcaklığından türüne, kullanılan miktara ve hatta ne hızla çekildiğine kadar her şey tellerin ne kalınlıkla olacağını belirliyor. Bir yapıştırıcı tabancası ile neredeyse aynı şekilde çalışan erimiş plastik kullanan 3D yazıcılar da var olan donanıma yapılan ufak değişiklikler ve özel bir yazılım ile yapay saç üretebiliyor.

3D yazıcı ile üretilen yapay saç...

Gierad Laput, Xiang Chen ve Chris Harrison, kellik ile mücadelenin yeni kahramanları olabilirler. Üretilen saç telleri, bir süpürgede kullanılabilecek sertliğe sahip olabilirken, kesilebilecek, kıvırcıklaştırılabilecek ve hatta insan saçı gibi örülebilecek esneklikte de olabiliyor.

Ancak tam bir peruk oluşturmaya yetecek kadar tel üretme işlemi oldukça uzun sürüyor. Ayrıca tüketici seviyesi yazıcıların hatasız olmamaları da, ufak bir hatanın yüzlerce teli ve daha kötüsü pek çok saatlik çalışmayı yok etme ihtimalleri söz konusu...

Okuyucu Yorumları