3DMark hız testi sonunda Android'e de geliyor

Pek çok PC kullanıcısının vazgeçemediği bu araç, çok yakında Android'e de gelecek!

PC'den sonra sıra Android'de!

Birkaç büyük teknoloji firması, Android'i oyun açısından daha çok ön plana getirmek üzere bir araya geliyorlar. Acer, Intel, Qualcomm ve SingTel-Optus'un amacı, hız testi aracı 3DMark'ı yakın zamanda Android'e getirmek.

Cep telefonlarına özel bazı hız testi araçları şu an sunuluyor. Ancak Futuremark ve yardımcı araçlarının daha fazlasını sunacağı düşünülüyor. Intel'in böyle bir geliştirme işine girişmesi, şirketin sadece bir telefonunun olduğunu (Orange'ın sattığı San Diego) düşündüğümüzde biraz erken gibi görünüyor. Bu hamle, Intel'in daha fazla cihaz üzerinde çalıştığına işaret edeceği gibi, sadece 3D Mark'ı Android'e getirmek istediğini de gösteriyor olabilir.

Benchmark Development Program adı altında yürütülen çalışmaya şu an Microsoft, Nvidia, Samsung ve AMD katkı veriyor. Futuremark, daha önceden 3DMark ve PCMark'ı geliştirdiğinden hız testi konusunda oldukça tecrübeli bir firma. 3DMark'ın önümüzdeki aylarda Android'e gelmesi, grafik işleme, fizik, CPU yetenek testleri sunması; OpenGL ES2.0'ı temel alması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları