3G açıldı, CHIP Online kullandı!

Sizler için bekledik, 3G hizmeti başlar başlamaz kısaca test ettik. İşte rakamlar, CHIP Online farkıyla burada...

İşte ilk 3G testi...

Türkiye bir haftadır 3G açıklamaları ile çalkalanıyor. GSM operatörleri bu yeni iletişim standardından doğacak pastadan en büyük payı kapmak için seferber oldular. Fiyatlar arka arkaya açıklanıyor. Hizmetler, servisler, reklamlar derken yer gök 3G ile inliyor.

CHIP Online olarak bekledik ve 30 Temmuz itibarı ile hizmete giren 3G'yi hemen mercek altına aldık. Şu anda bu satırları sizlere 3G üzerinden yazıyoruz ve sonuçların oldukça memnun edici olduğunu söyleyebiliriz.

Sörf yaparken, CHIP TV'den video izlerken veya dosya Download ederken ilk aşamada herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Örnek ekran görüntüsünden de görülebileceği gibi Vodafone 3G+ üzerinden gerçekleştirdiğimiz testte Vodafone Mobile Connect uygulamasında elde ettiğimiz değerler bir mobil internet uygulaması için oldukça tatmin edici. Ortalama 1,3 Mbps veri iletişim hızını stabil bir şekilde yakaladık. Download testimizi de Türkiye'nin en hızlı download sitesi CHIP Download üzerinden gerçekleştirdik, burada da herhangi bir problemle karşılaşmadık.

Küçük bir dezavantaj olarak USB 3G modemin çok ısınmakta olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

CHIP Online notu: Şu anda sadece kısa bir test yapmakla yetiniyoruz. En kısa zamanda daha ayrıntılı bir testle karşınızda olacak, diğer operatörleri de test edecek ve karşılaştıracağız.

Bu arada, ADSL ve 3G bağlantıların karşılaştırması konusundaki kapsamlı araştırmamızı bu sayfada bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları