3G ile ilgili merak ettiğiniz her şey...

Geçtiğimiz hafta 3G'nin haftasıydı: Tüm yaşananları ve bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik.

3G ile ilgili her şey!

3G Türkiye dışında uzun süredir olan bir teknoloji. Dünyanın farklı ülkelerinde 4G üzerinde çalışmalar sürüyor, ancak 3G'nin potansiyelini değerlendirebilen araçlar henüz yeni yayılıyor. Tüketiciler 3G'nin ne olduğunu, neler sunabileceğini yeni öğrenmeye başlıyor. Ancak ne yazık ki reklamlar bilgi vermekten uzak. Reklamlar sadece 3G'nin varlığından haberdar ediyor, merak uyandırıyor ancak bu merakı hiçbir şekilde tatmin etmiyor.

Bu iş de bize düşüyor, açık, anlaşılır bir dille hazırlamaya çalıştığımız doyurucu 3G haberlerini, makale ve ilgili ürün incelemelerini, aramadan, vakit kaybetmeden kolayca görebilmeniz için bu sayfaları hazırladık...

CHIP Online notu: 3G hakkında bilmek istediğiniz her şey sizler için hazırladığımız özel dosyada sizleri bekliyor!

Hangi 3G telefonu tercih etmeli? İşte şu anda en çok ilgi gören 3G telefonlar...

3G ile ilgili merak ettikleriniz...

3G ile ilgili merak ettikleriniz...

3G teknolojisini artık duymayan kalmadı. Bu teknolojiyi biraz daha yakından tanımak isteyen meraklı, ancak bilgiye boğularak kafasının karışmasını istemeyen okurlarımız için işte hızlı ve kolay 3G rehberimiz:

10 adımda 3G

TV ve Chat gibi ek hizmetler rehberi

TV ve Chat gibi ek hizmetler rehberi

Operatörlerin sunduğu çeşitli ek hizmetler var. Temelde sunulan görüntülü konuşma imkanı ve kendisinden önceki teknolojilere göre son derece hızlı bir internet bağlantısı. Ancak farklı 3G servis sağlayıcı firmalar, özel anlaşmaları sayesinde farklı kanalları da cebimize taşıyorlar. Bunlara verdikleri isimler ve fiyatlandırmalar oldukça değişik ve detaylı.

Turkcell hizmetleri
Fiyat tariflerini açıklarken Turkcell'in sunduğu hizmetleri de detaylı bir şekilde listelemiştik. Bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Avea hizmetleri

Seç izle
: Dizi, film ve klipleri izleme ve indirme imkanı sunuyor. Ücretsiz ve limitsiz.

Mobil Vizyon: Cepten televizyon izleme imkanı sunuyor. GUNLUK yazıp 9688'e SMS atarak 5 TL veya 35 kontöre günlük abone olabilirsiniz. 3G hızında 8, GPRS/EDGE hızında 24 saat izleyebilirsiniz. Süre aşılınca KB başına kontörlüde 0.00146 TL, faturalıda 0.0017 TL ücretlendirilirsiniz.

AveaMüzik: Ücretsiz müzik indirme ve dinleme hizmeti.

VideoPortal: Uzaktan kamera, video yükleme, masal, ünlülerle sohbet gibi seçenekler sunan video paylaşım hizmeti. 9080 numarasını arayarak görüntülü menü üzerinden erişebilirsiniz. 3G abonesi olmanız gerekir. Dakikası 10 kuruş /1 kontördür. Ücretsiz görüntü dakikaları bu servise dahil değildir.

Avea'nın sunduğu hizmetlerle ilgili paylaştığı bilgiler bu kadar ancak daha fazlası ortaya çıkarsa sizinle paylaşacağız. Bu arada bu servis listelemelerinin bir inceleme olmadığını, servis sağlayıcıların kendi sundukları bilgilerden sizlere yardım amaçlı derlendiğini de hatırlatalım.

Vodafone:
Vodafone 3G internet bağlantısıyla birlikte kullanıma açtığı servisleri diğer servis sağlayıcılardan hem daha zengin tutmuş, hem de daha detaylı bilgi vermiş. En azından listelerken ilk gözlemimiz bu yönde oldu. İşte Vodafone'dan öğrendiğimiz Vodafone hizmetleri:

Mobil TV:Vodafone Mobil TV servisine ilk kez abone olduğunuz takdirde, Mobil TV paket abonelikleri ilk 1 ay ÜCRETSİZDİR. Bununla birlikte, Mobil TV servisindeki diğer kanalları da 1 ay boyunca ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Mobil TV Paketleri ve Ücretlendirilmesi aşağıdaki gibidir:
- Standart Paket : 5 TL / ay
- Spor ve Eğlence Paketi: 5 TL / ay
- Süper Paket: 7.5 TL / ay

Mobil TV abonelikleri aylık sabit ücret karşılığında olmakla beraber, bu sabit ücretler dışında hiçbir ekstra ücret talep edilmemektedir. Mobil TV servisine abone olduğunuz takdirde, Mobil TV servisi için kullanılan datadan ücretlendirilmezsiniz. Tüm vergiler dahildir ve 1 TL = 8 Kontördür.

Mobil TV servisini Vodafone live! üzerinden Mobil TV servisini kullanabilir ve üye olduğunuz paketin içeriğine göre, istediğiniz kanalları izleyebilirsiniz.

Mobil TV Servisini daha kolay kullanmak için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

"Abonelik" için:
MTV AC yaz 3636'ya gönder

Belirli bir Pakete abonelik için (standart paket, spor paketi, süper paket)
MTV STANDART AC
MTV SPOREGLENCE AC
MTV SUPER AC
Yaz 3636'ya gönder

Telefonunuzun Mobil TV'yi destekleyip desteklemediğini görmek için
MTV DESTEK yaz 3636'ya gönder

Paket üyeliklerinizi görmek için
MTV SORGU yaz 3636'ya gönder

Aboneliğinizi yaptıktan sonra başka bir Mobil TV paketi eklemek için
MTV PAKETADI EKLE yaz 3636'ya gönder

Belirli bir paketi kapamak için
MTV PAKETADI KAPAT yaz 3636'ya gönder

Vodafone'da Webşın isimli mini bir Opera internet tarayıcısı da indirip kullanmak mümkün. Bu tarayıcı aktardığı verileri %90'a kadar sıkıştırabiliyor. Bu sayede Vodafone Live! Portalına da bağlanılabiliyor. Vodafone Line! Ayarlarını SMS ile otomatik almak için live yazıp 7048'e yollayabilirsiniz. Opera yazıp 7048'e yollarsanız da Opera Mini'yi indirmiş olursunuz.

Vodafone Anasayfam adı altında kendi kişisel internet sayfanızı yaratabileceğiniz bir hizmet de sunuyor. Ancak henüz Beta aşamasında. Portal.beta.vodafone adresinden ulaşabilirsiniz.

Vodafone Messenger hizmetiyle cep telefonunuz üzerinden Windows Live Messenger ve Yahoo Messenger kullanabilirsiniz. http://www.vodafone.com.tr/Internet/messenger.php adresinden üç adımda indirip üye olabilirsiniz. 1 SMS karşılığında 7048'e MSN ya da YAHOO yazıp göndererek de Vodafone Messenger linkinin ve Vodafone live! ayarlarının cebinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Kullandığınız veri aktarımı için ücret ödemezsiniz.

Vodafone Chat hizmeti numaranız görünmeden takma isimle chat yapabileceğiniz bir servistir. 5454 üzerinden kayıt olunuz. Kayıtlı olmayan bir kullanıcı 2 şekilde kayıt olabilir. Birincisi aşağıda belirtilen temel bilgileri SMS ile 5454 servis numarasına gönderir. İkincisi ise mevcut Vodafone Chat servisi komutlarından birini 5454 servis numarasına gönderirse otomatik kayıt alınır. Bu durumda kullanıcı Vodafone servisinden haberdar ve duyduğu bir servisi kullanmak amacıyla 5454 servis numarasına SMS atmıştır. Servislerin kullanımı için gerekli olan kayıt işlemini kullanıcı adına yapılır ve kullanıcı KONUK olarak chat servisine kaydedilir. Chat servisi abonelikli bir servis olmadığı için bu aşamada veya sonrasında kullanım dışı bir ücret alınmaz. KONUK daha sonra TANIT komutu ile kendini sisteme tanıtır. İsterse yeni bir rumuz alır istemezse KNK rumuzu ile kullanıma devam eder. Diğer aşağıda belirtilen temel bilgilerini 5454 servis numarası üzerinden TANIT komutu ile yapar.

Fiyat tarifeleri

Fiyat tarifeleri

Türkiye'deki üç büyük cep telefonu ve 3G internet servis sağlayıcının fiyat tarifelerini öğrenmek için fiyatlar açıklanır açıklanmaz hazırladığımız haberlere aşağıdaki bağlantılardan bakabilirsiniz:

Avea'nın 3G açıklaması
İşte Avea'nın yeni dönemde sunacakları!
Avea 3G tarifeleri

Turkcell 3g fiyatları açıklandı
İşte Turkcell 3G açıklaması
Turkcell 3G tarifeleri

Vodafone da açıkladı!
Vodafone 3G tarifesini açıkladı
Vodafone 3G tarifeleri

3G kullanmak için ihtiyacınız olanlar

3G kullanmak için ihtiyacınız olanlar

3G kullanabilmek için doğal olarak cep telefonuna ya da bilgisayara ihtiyacınız var. Herhangi bir bilgisayar internete bağlanabilirken 3G için durum böyle değil. 3G'nin nimetlerinden cep telefonunuzdan faydalanabilmek için 3G destekli bir cep telefonunuz olması gerekiyor. 2G destekleyen bir telefonla da 3G abonesi olabilirsiniz ama paranızı boşa harcamış olursunuz. Çünkü alacağınız hız verdiğiniz paranın karşılığı olmayacaktır, eski teknolojinin hızıyla bağlanacaksınız. İşte bu yüzden sizin için ülkemizdeki seçenekler arasından derlediğimiz 30 3G cep telefonu. 3G heyecanının alışverişe yansımasıyla bu son teknoloji telefonlara büyük talep var.

Hangi 3G telefonu tercih etmeli? İşte şu anda en çok ilgi gören 3G telefonlar...

Daha çok telefon görmek istersenizİşte şu anda her keseye uygun 3G cep telefonları...

Amiral gemilerinin savaşı, en iyisi hangisi?

Amiral gemilerinin savaşı, en iyisi hangisi?

Cep telefonu dünyasının beklediği Nokia N97&Apple iPhone 3GS karşılaşmasına hazır mısınız?

Cep düellosu: Nokia N97 vs. Apple iPhone 3GS

3G destekli ürünlerin CHIP Online incelemeleri

3G destekli ürünlerin CHIP Online incelemeleri

3G teknolojisini destekleyen bütün ürünlerin incelemelerini de sizin için bir araya topladık.

Gözünüz arkada kalmasın! Airlive WL-2000CAM

Nokia N78 kalın tasarımına rağmen birçok yeteneğiyle ön plana çıkan bir telefon. Nokia N78

Windows Mobile işletim sisteminin tüm özelliklerini kullanıyor.Toshiba Portégé G910

Casper hem iş hem de eğlence için iddialı bir model tasarlamış.Casper Nirvana CPQ-Q900-4M35

3G özelliği ve Bluetooth bağlantısı ile bir netbook'un sunabileceği en zengin özellikleri barındıran, akıllıca tasarlanmış bir ürün.CREA Minic G100 3G

Hem boyutları hem de özellikleri ile tam anlamı ile mobil iletişime odaklanmış bir akıllı telefon.HTC Touch 3G

Internete her yerden bağlanmıza olanak veren, asıl işlevi 3G ile başlayacak bir ürün.Turkcell Connect 3G/EDGE USB Stick

Samsung'un akıllı telefonlar pazarında rekabet etmek için piyasaya sunduğu Omnia i900, beklenen her özelliği sunuyor. SAMSUNG I900 OMNIA


Nokia 6210 Navigator, A-GPS navigasyon işlevi ve Nokia Maps sayesinde yolunuzu bulmanıza yardımcı oluyor.Nokia 6210 Navigator

Touch serisinin iş profesyonellerine yönelik bu ürünü hem tasarım hem kullanım yönünden hedefi onikiden vuruyor..HTC Touch Pro

Oldukça farklı bir tasarıma sahip olan, dizüstü bilgisayarlarından internete bağlanmak isteyenler için ideal bir ürün.Toshiba G450

Birisi dokunmatik, iki adet ekrana sahip olan Samsung Soul pratik kullanımıyla işlerinizi kolaylaştıracak.Samsung Soul U900

3G ürün incelemeleri...

3G ürün incelemeleri...

Sony Ericsson'ın Cyber Shot serisinden olan C702 modeli daha ilk bakışta sizi vuracak.Sony Ericsson Cybershot C702

Çoklu medya özellikleri ve 8 GB belleğiyle N81, performans olarak öne çıkarken ergonomi açısından biraz geride kalıyor.Nokia N81 8 GB

HP iPAQ 914C, hem gücü hem de kapasitesiyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazır.HP iPAQ 914C

Son derece şık tasarımını pratik arayüzüyle birleştiren HTC Touch Diamond, kullanıcının tüm ihtiyaçlarına karşılık veriyor.HTC Touch Diamond

Walkman serisi ile müziğini yanında taşımayı seven kullanıcıları hedefleyen SE, ince modeli W880i'yi güncelledi.
Sony Ericsson W890i

Özellikle sık seyahatlere çıkıyorsanız tek bir ürünle işyerinize ulaşabilmek ve işleriniz yönetebilmek büyük bir rahatlıktır. Nokia E90

Numara taşınabilirliğinin ülkemizde yürürlüğe girmesine az kala Lexia firması da LX511 model çift hatlı cep telefonunu duyurdu. Lexia LX511

Kaliteli fotoğraf çekimi ve GPS özelliğiyle öne çıkan N82, sahip olduğu özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekebilir.
Nokia N82

Dayanıklı ve şık tasarımı ve kaliteli fotoğraf çekimi ile dikkati üzerinde toplayan bir cep telefonu. Sony Ericsson T650i

Palm Treo 750, hem bir cep telefonu hem de avuçiçi bilgisayar. Palm Treo 750i

Ve daha fazla 3G ürün incelemesi

Ve daha fazla 3G ürün incelemesi

Rahat kullanımı ve çoklu medya özellikleriyle ön plana çıkan, yüksek güvenliğe sahip bir cep telefonu. Toshiba Portégé G500

Şık tasarımını kaliteli ses performansıyla birleştiren Sony Ericsson hem göze hem de kulağa hitap ediyor. Sony Ericsson T700

8GB'lık dahili hafızayı da sayarsak tüm multimedya ihtiyaçlarınızı tek bir telefon üzerinde cebinize sığdıracak çekici bir ürün. Nokia 5800 XpressMusic

Yüksek ses performansını eğlenceyle birleştiren W760i, yaratıcı bir tasarımın ne kadar keyif verici olabileceğini gösteriyor.
SonyEricsson W760i

Geniş ve tam tuşlu QWERTY klavyesiyle elektronik postalarınıza hızlıca cevap verebilmenizi sağlayan, şık bir ürün. Toshiba Portege G710

Sony Ericsson, K850i modelinden birçok şeyi doğru yaparak sınıfının birincisi olan N95'den çekinmesine gerek kalmayacak bir cep telefonu yaptı.
Sony Ericsson K850i

CHIP Online test etti: Şık tasarımıyla Sony Ericsson W610i neler vaat ediyor, ne kadarını başarıyor? Sony Ericsson W610i

Motorola RAZR V8 dizayn anlamında bizi etkilemeyi başarabilse de donanımsal eksiklikleri gözümünden kaçmadı. Motorola RAZR2 V8

Nokia'nın yeni şampiyonu N95, başta GPS olmak üzere zengin özelliklerle donatılmış. Nokia N95

3G ile ilgili diğer makale ve yazılar

3G ile ilgili diğer makale ve yazılar

3G ile ilgili diğer yazılarımız arasından bu üçünü kaçırmayın!

3G açıldı, CHIP Online kullandı!
İşte ilk 3G testi...

3G geldi peki nasıl abone olacaksınız?
Bütün operatörler için yöntemler

Üç kullanıcı, üç platform ve senaryolar...
Avea 3G, TTNET ADSL'ye karşı

Hangi 3G telefonu tercih etmeli? İşte şu anda en çok ilgi gören 3G telefonlar...

Daha çok telefon görmek istersenizİşte şu anda her keseye uygun 3G cep telefonları...

Okuyucu Yorumları