4 boyutlu film nasıl olur?

3 boyutlu film izlemek hoşunuza mı gidiyor? Öyleyse gelin, bir de "4 boyutlu filmleri" deneyin!

4 boyutlu film nasıl olur?

Sinema ekranları son yıllarda 3 boyutlu filmlerle şenlendi, birçok filmin 3 boyutlu versiyonları çekildi, hatta bu teknoloji evlerimize bile girdi...

3 boyut teknolojisi kimilerimiz için harika, kimilerimiz içinse fazlasıyla gereksiz bir yapı ama bunu gelin bir de İngiliz sinema zinciri Cineworld'e sorun... Kendileri üzerinde uzun süredir çalıştıkları yeni teknolojilerini yakın zamanda sinema severler ile paylaşacaklar. Firma, kullanacağı titreşimli ve film içerisindeki sahneye göre tepki veren yeni koltuk tasarımları ile izleyicilere dördüncü boyutun kapılarını aralayacak.

D-Box teknolojisiyle donatılmış koltukların ilk kez kullanılacağı 35 kişilik kapasiteye sahip sinema salonuysa Glasgow'da hizmete girecek. D-Box'a göreyse şu ana kadar çekilmiş ve hali hazırda bulunan filmlerden en az 900 tanesi bu teknolojiyi destekleyebiliyor.

9 Mart günü, Glasgow'un Renfrew caddesinde bulunan Cineworld'ü ziyaret edecek olan sinemaseverler, gerçek anlamda sallanan sandalyeleriyle birlikte çok farklı bir deneyim yaşayabilecekler. Cineworld'den yapılan bir açıklamaya göreyse D-Box teknolojisine sahip olacak beş yeni dükkan da yakın bir zamanda İngiltere'de hizmete girecek. Tüm dünyaya yayılmak isteyen marka, bakalım ülkemize ne zaman uğrayacak.

Okuyucu Yorumları