4 dolara akıllı telefon olur mu? Oldu!

Satışa sunulan 4 dolarlık gizemli akıllı telefon, kafa karıştıran pek çok soruyu beraberinde getirdi

Sadece 4 dolara akıllı cep!

Hindistan merkezli üretici Ringing Bells, Perşembe günü "dünyanın en ucuz akıllı telefonu" olan Freedom 251'i satmaya başladı.

4 dolara satılan Android'li Freedom 251'e ilgi o kadar büyük oldu ki Ringing Bells'in web sitesi çöktü. Telefonu kaç kişinin satın alabildiği bilinmiyor, ancak firmanın Facebook sayfasına bakacak olursak çoğu bunu başaramamış görünüyor.

Giriş seviyesi akıllı telefonların fiyatlarının son yıllarda düştüğü doğru, ancak bir akıllı telefon 4 dolar gibi bir fiyatla nasıl satılabiliyor? Analistlere göre herhangi bir işleve sahip bir telefonun kullanacağı bileşenler, en az 15 dolar ediyor. Akıllı telefonda kullanılan bileşenler ise çok daha pahalılar ve tüm maliyet, bileşenlerden ibaret değil. Buradan telefonun Hindistan hükümeti tarafından finanse edildiği anlaşılıyor. Yine de analistler, hükümetin bu denli zararına satış yapmak istemeyeceğini düşünüyorlar.

Görsellerdeki telefon bir yana, gerçek telefonun neye benzediği henüz bilinmiyor. Ringing Bells'in web sitesindeki görsel, dün itibariyle iPhone'a benzer bir görselle değiştirildiği için gerçek cihazın nasıl göründüğü merak konusu.

Okuyucu Yorumları