4 uzman sabit disk aracı!

Boş alanınız bittiğinde "sabit diskimden neyi silsem" diye düşünüyorsanız, bu araçlar tam size göre!

4 uzman sabit disk aracı!

Sabit diskiniz ağzına kadar doldu ve çok sevdiğiniz oyunu yükleyecek yer bulamıyorsunuz. Şimdi oturup neyi silmeniz gerektiğini düşünmeniz veya verilerinizin bir kısmını başka bir depolama birimne aktarmanız gerekiyor. Windows ise sabit diskinizde çok yer kaplayan dosyaları ve klasörleri bulmanız için kolay bir yolu, halen tam anlamıyla sunamıyor.

Ancak bu sorun değil. Sizler için bir araya getirdiğimiz Windows'a özel 4 araç, sabit diskinizi analiz etmenize ve boş alan açmanıza yardımcı olacak.

SpaceSniffer

Ücretsiz ve taşınabilir bir uygulama olan SpaceSniffer, sabit diskinizde hangi alanların en çok yer kapladığını ağaç görünümü şeklinde tek bir ekrana sığdırıyor. Çok yer kaplayan dosyalar ve klasörler, karelerle temsil ediliyor. Bu karelere tıkladığınızda klasörün içinde ne olduğunu görebiliyorsunuz.

Belirli dosyaları taramanın dışında tutmanıza, tarihe göre arama yapmanıza da izin veriliyor.

Space Monger ve Tree Size

Space Monger ve Tree Size
Space Monger sadece 32-bit Windows'da çalışıyor ancak uygulama içi dosya işlemleri gibi faydalı özelliklere sahip

Space Monger

32-bit Windows kullanıyorsanız, ücretsiz bir araç olan SpaceMonger'ı kullanarak en çok yer kaplayan dosyaları rahatlıkla bulabilirsiniz. Programın en önemli özelliği ise, sadece yer kaplayan verileri göstermeyip onları uygulama içerisinden taşımanıza, kopyalamanıza ve silmenize izin vermesi.

Space Monger sadece 32-bit Windows'da çalışıyor ancak uygulama içi dosya işlemleri gibi faydalı özelliklere sahip

TreeSize

Oldukça güçlü bir sürücü inceleme aracı olan TreeSize, sabit diskinizdeki en çok yer kaplayan klasörleri, bir klasör görünümünde ekrana getiriyor. Klasör adlarının yanında gösterilen çubuklar sayesinde bir klasörün diğerine göre ne kadar yer kapladığını görebiliyorsunuz.

WinDirStat

WinDirStat
Renkli bloklar, ilginç bir görünüm ortaya çıkarıyor

WinDirStat

Taşınabilir bir sürümle beraber gelen WinDirStat, açılıştan itibaren üç görünüm sunuyor: klasörlerinizin kapladığı yere göre düzenlendiği dizin görünümü, seçilen dizin içerisinde neler olduğunu ve hangi tür dosyaları en çok kullandığınızı gösteren bir uzantı listesi ve alt tarafta renkli bloklar ile gösterilen sürücü içeriği.

Okuyucu Yorumları