4 yıl denizlerde dolaştı, hala bozulmadı!

Herkesi şaşırtan olay: Deniz altında tam 4 yıl kalan bu cihaz, nasıl olur da halen çalışabilir?

Ölümsüzlük bu olsa gerek!

Fotoğraf makineniz var mı? Peki, makinenize ne kadar güveniyorsunuz? Eğer makineniz hakkında bir şüpheniz varsa, unutmanın vakti çoktan geldi çünkü bu cihazlar düşündüğünüzden çok daha dayanıklılar.

Peter Govaars isimli şahıs, California kıyılarında gezinirken, okyanus kıyısında bir fotoğraf makinesi iskeleti gördü. Dış yüzeyi tamamen yıpranmış olan cihazın üzerinde duran SD kartsa dikkatini çekti. Öncelikle makineyi temizleyen Govaars, sonra SD kartı bilgisayarına taktı ve bir anda içerisindeki yüzlerce fotoğraf gün yüzüne çıktı.

Fotoğrafların 2007 tarihli olmasıysa asıl ilgi çekici nokta oldu, yani dört yıldır okyanusta gezen bu makinenin SD kartı gerçekten çalışıyordu... Peki, dört yıl içerisinde SD kartın deniz tuzu tarafından zarar görmesi gerekmiyor muydu? Ya da çoktan üzerinin yosun tutması? Govaars yaptığı açıklamasında şunlara değindi; "Açıkçası kartı temizlemek için çok büyük bir şey yapmadım. Sadece kartı XActo bıçağıyla yerinden aldım ve alkollü bir bezle sildim ki pin'lerinde tuz kalmasın. Sonra da SD yuvasına taktım."

Halen nasıl çalışmayı sürdürdüğü bilinmeyen SD kart gizemini şimdilik sürdürmeye devam ediyor. Govaars'sa cihazın sahibine ulaşması için bir adet Flickr sayfası açmış durumda. Bakalım makinenin gerçek sahibi bu olayı duyunca ne yapacak...

Okuyucu Yorumları