4 yıl sonra geri dönen tehdit!

Uzun sessizlik bozuldu: Tüm sistemi etkileyecek tehlikeli saldırılar hangi yazılımı hedef alıyor?

4 yıl sonra geri döndü!

Autocad tasarım yazılımına saldıran zararlılar uzun bir sessizliğin ardından yine ortaya çıktı. 4 yıllık bir sessizlikten sonra ortaya çıkan yeni salgını önlemek için güvenlik uzmanları çalışmaya başladı.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Sophos kıdemli tehdit araştırmacısı Paul Baccas tarafından Autocad'i hedef alan iki virüs tespit edildi. Bunlardan AL/Utax-A isimli virüs yeni kullanıcı hesapları yaratıyor. AL/Logo-A ise henüz analizi tamamlanmamış bir virüs. Kendisini Autocad dosyalarına kopyalıyor.

Autocad'i hedef alan virüslerin önemli bir haber olmasının sebebi bu yazılımın ve benzer gelişmiş tasarım yazılımlarının kullanıcılar tarafından oluşturulan makroları kullanarak otomatik işlemler yapması. Bu yazılımlara virüs bulaşırsa tehlike büyük oluyor çünkü makrolar bilgisayarda hemen hemen her şeyi yapmak için kullanılabiliyor. Office 2007 gibi yazılımlar makro kullanan saldırılara karşı önemli değişikliklere uğrasa da çoğu yazılım hazırlıksız.

Virüsün yayılmasını hızlandıran dosyalardan birinin adı acad.vlx ve bu tasarımcılar işlerini paylaşırken hızla yayılıyor. Autodesk'ten Noah Cole, olası sorunlara karşı çalıştıklarını ve yazılımın gelecek sürümünün bur tür tehlikelere karşı daha güvenli hale getirileceğini belirtti.

Okuyucu Yorumları