realme C11 İnceleme

40 Gün Bekleyen Telefon: A'dan Z'ye realme C11 İncelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Çiçek gibi tasarım
  • Geniş ve canlı ekran
  • Uygun performans
  • Uzun pil ömrü
  • Fotoğraf yetenekleri
  • microSD ve çift SIM
  • Yüz tanıma özelliği
  • Bluetooth 5 ve aptX desteği
  • Serin çalışıyor
  • Su sıçramalarına dayanıklı

Akıllı telefon coğrafyasında artık realme dendiğinde, bilmeyen, tanımayan yok. Henüz 2018 yılında kurulan bu Çinli şirket, nasıl oldu da bir anda bu kadar büyüdü ve dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası haline geldi derseniz, iyi ürün, iyi fiyat ve müşteri memnuniyetiyle bazı şeyleri doğru yaptı ve odağına özellikle gençleri alarak dinamik bir marka çatısı oluşturdu. Sonunda da başarıya kolay şekilde erişti -ki gerçekten de takdir edilesi bir başarı.

Ülkemizde de önemli bir yeri dolduran realme, hızla arka arkaya pek çok akıllı telefonunu satışa sundu ve bunun sonucunda da, özellikle koronavirüs sebebiyle pek çok markanın kan kaybettiği bir ortamda, realme yüzde 40 oranında büyümeyi başardı. Daha önce de realme'nin çok sayıda akıllı telefonunu inceledik ve bugün de daha çiçeği burnunda, mis gibi bütçe dostu telefonu realme C11 bizlerle beraber.

Evet, bu makalemizde realme'nin yeni bütçe dostu akıllı telefonu realme C11'i tüm detaylarıyla inceleyeceğiz. Özellikle giriş segmentine konumlanan bu güzel telefon, bütçeye uygun modeller arasında belli başlı özellikleriyle çok dikkat çekici bir model oluyor. Peki, bu özellikler neler; hemen vakit kaybetmeden incelemeye başlayalım.

realme C11 Tasarımı Nasıl?

realme C11 Tasarımı Nasıl?

realme, bilindiği üzere tasarım çizgisiyle gayet güzel modellere imza atıyor. C11 modelinde de bunu sürdüren marka, bu telefonda ünlü Ressam Piet Mondrian'dan esinlenmiş ve yine ortaya güzel bir tasarım çıkartmış.

Elimizde Baharat Grisi renkli modeliyle tok bir görünüme sahip olan C11, ayrıca Nane Yeşili gibi daha canlı rengiyle de tercih edilebiliyor. Arka gövdenin büyük kısmı desenli malzeme ile işlenirken, kameradan itibaren telefonun altına kadar bir şerit çekilmiş ve burası pürüzsüz bir yapı ile ayrılmış. Buraya eklenen realme logosu da telefonun tasarımına dinamik bir hava katmış. Bilirsiniz, telefonlarda bazen logoların büyük kullanılması göze hoş gelmeyebiliyor, fakat realme, logo yerleşiminde doğru tercihte bulunmuş. Bu şekilde göze gayet hoş görünüyor doğrusu.

realme C11, giriş segmenti modellerden biri olduğu için plastik malzemeye sahip. Bu noktada bir parantez açmak lazım: Daha önce incelediğimiz realme 5i de plastik malzemeye sahipti, fakat tasarım detaylarıyla bu segmentteki pek çok rakibine taş çıkartır ölçüdeydi. realme C11 de bunlardan biri oluyor ve tasarımıyla fark yaratıyor.

realme C11 Çift Sim Kart Desteği

Telefonun çevresine baktığımızda, sağ kenarda ses ve güç butonları yer alırken, sol yanda SIM kart çekmecesini görüyoruz. realme C11, çift SIM kart desteğine sahip. Aynı zamanda bu çekmecede microSD kart yuvası da ayrı olarak bulunuyor. Böylece bu telefon ile aynı anda hem 2 hattınızı kullanabiliyor hem de microSD kartınızı takabiliyorsunuz.

Alt kısımda da 3.5 mm kulaklık girişinin yer aldığı telefonda, microUSB ve hoparlör mazgalı da burada bulunuyor.

realme C11 Düşme Testi

realme C11'in tasarımına ilişkin vermemiz gereken bir diğer bilgi ise, telefonun oldukça dayanıklı hazırlandığı. realme C11, 10 bin kez düşme testine tabi tutulmuş. Ayrıca USB girişi ile üzerindeki düğmeler de 10 bin defa kullanılarak test edilmiş. Bu sayede de realme C11, tasarımıyla sadece güzel görünen bir telefon olmuyor, aynı zamanda uzun ömürlü bir kullanım vadetmesiyle bizden geçer not alıyor.

realme C11 Ekran ve İşletim Sistemi

realme C11 Ekran ve İşletim Sistemi

Telefonda büyük ekran arıyorsanız, realme C11 beklentinizi çok rahat karşılayacak. Çünkü üzerinde 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduran telefon, mini-damla çentik tasarımı ile geniş mi geniş bir ekran görünürlüğü sunuluyor. Öyle ki, telefondaki ekran – gövde oranı yüzde 88.7 olurken, bunun pratikteki anlamı, keyifli multimedya kullanımları oluyor.

Ekranın en boy oranı da 20:9 şeklinde tasarlanmış. Böylece özellikle oyun oynayan ve Netflix üzerinden bol bol film / dizi tüketen biriyseniz, bu ekrandan büyük keyif alacağınızı yekten söyleyebiliriz.

Bu arada uzun kullanımlarda gözleriniz rahatsız olmasın diye, Göz Rahatlığı moduna da telefona yer verilmiş. Ekran ve Parlaklık adımından bu özelliği açabiliyorsunuz. Ayrıca yine burada Karanlık Mod ve Ekran Renk Sıcaklığı modlarını da görebilirsiniz.

Madem yavaş yavaş arayüzden bahsetmeye başladık, o halde işletim sistemine de gelelim. realme C11'de güncel Android 10 işletim sistemi bulunuyor ve arayüz olarak da realme'nin kendi tasarladığı realme UI yazılımı kullanılıyor. Gayet sade tasarlanan bu arayüzde, aradığınız her şeyi bulabildiğiniz gibi, derinliklerinde pek çok yararlı fonksiyonla karşılaşıyorsunuz.

Mesela bunlardan biri olarak, telefonun ekranı büyük olduğu için daha geniş multimedya kullanımı için Bölünmüş Ekran özelliğinin yer alması gayet sevindirici. Böylece bir uygulama içindeyken ekranda parmağınızı yukarıya doğru sürükleyerek ekranı ikiye bölebiliyor ve yanına bir başka uygulamayı açabiliyorsunuz.

realme'nin diğer telefonlarında da gördüğümüz Oyun Alanı kısmı, realme C11'de de karşımıza çıkıyor. Bu alanı kullanarak oyun oynarken telefonun performansını arttırabiliyor, dengede tutabiliyor veya düşük güç modu ile birlikte oyun sürenizi arttırabiliyorsunuz.

realme C11 Özellikleri Neler?

realme C11 Özellikleri Neler?

Gelelim realme C11'in teknik özelliklerine ve performansına. realme C11, giriş segmente konumlanan telefonlardan biri olurken, performansıyla bu sınıf modeller arasında gayet akıcı bir deneyim sağlıyor.

Telefonun işlemcisi 8 çekirdekli yapıda tasarlanan MediaTek Helio G35. Bu işlemci, 4 çekirdeği ile 2.3 GHz frekansında güç üretiyor, 4 çekirdeği ile ise 1.8 GHz frekansında verimliliği odaklıyor.

realme C11 Depolama Kapasitesi

3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile sınıfının ihtiyaçlarını karşılayan telefonda, depolama alanının microSD kart ile desteklenmesi güzel olmuş. Böylece bu alanı rahatlıkla arttırabiliyorsunuz.

Teknik kadroda en göze çarpan özellik ise kuşkusuz batarya oluyor. Zira realme C11'de tam 5000 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor ve bu sayede telefon çok uzun soluklu bir kullanım deneyimi sağlayabiliyor. Öyle ki, bu telefonun bataryasını şarj edip bir kenara bıraktığınızda, 40 güne kadar bekleme süresi sunuyor. Aktif kullanımda da gayet etkili çalışan telefonda, çok rahat 1,5 günü çıkartabiliyorsunuz. Öte yandan güç tasarruf modlarını da kullanarak bu süreyi uzatmanız mümkün.

realme C11 Şarjı Kaç Saat Sürüyor?

Pil ömründen daha spesifik olarak bahsedecek olursak, realme C11 ile 12 saat kadar oyun oynayabiliyor, 21 saat kadar aralıksız film izleyebiliyor ve 31 saat kadar telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Bunlar, bu sınıf bir telefon için gerçekten de güzel değerler. Yani söyleyeceğimz o ki, giriş segmentinde pilinizin bitmeyeceği bir telefon arıyorsanız, realme C11 tam size göre bir seçenek olacak.

Üstelik hepsi bu kadar da değil. Üst segment akıllı telefonlarda bulunan bir özelliği daha bulunduran realme C11, ters şarjı da destekliyor. Bunu kablosuz olarak yapmıyor, fakat microUSB kablosunu kullanarak diğer cihazları şarj edebiliyorsunuz.

realme C11 Kameraları Nasıl?

realme C11 Kameraları Nasıl?

Ve kameralar... Şimdi biraz da realme C11'in kameralarından bahsedelim. Telefonun arka yüzünde gördüğümüz kare şeklinde ayrılmış kamera alanı, sadece tasarım açısından güzel bir görüntü sağlamıyor, çektiği fotoğraflarla bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Kameralarıyla, özellikle giriş seviyesinde bir telefondan pek beklemediğimiz kadar iyi performans göstermesi bizi şaşırtttığını söylemek lazım doğrusu.

Şimdi, bu kamera alanında çift lens kurulumunu görüyoruz. Bunlardan ana kameramız 13 MP şeklinde yer alırken, ona 2 MP'lik bir derinlik sensörü eşlik ediyor. Derinlik sensörünün fiziksel olarak kullanılmış olması, daha etkili alan derinliği sağlamak açısından önemli. Kaldı ki, telefon Portre moduyla da bunu iyi şekilde yerine getiriyor.

Faz algılamalı lazer otofokuslu ana kamera ile HDR ve ChromeBoost destekli fotoğraflar çekebiliyor, ayrıca Full HD video kaydı yapabiliyor ve ağır çekim ile hızlandırılmış video kayıtları alabiliyorsunuz. Yine dilerseniz profesyonel mod seçeneği de burada mevcut.

realme C11 Gündüz Çekimi

Gündüz yapılan çekimlerde iyi ayrıntılara sahip parlak fotoğraflar çekebilen realme C11, renkleri de gayet canlı şekilde görüntülüyor. Çekilen fotoğraflarda nesnelerin dokusunun bozulmadığını görebilirken, portre modunda yapacağınız çekimlerde ise bokeh etkisinin agresif olmamasıyla dengeli fotoğraflar elde edebiliyorsunuz.

Düşük ışık koşullarına geldiğimizde de, bu sınıf bir telefonda beklenenden daha iyisini yapabiliyor realme C11. Zira telefonda yerleşik bir Gece modu bulunuyor ve bu modda yapacağınız çekimlerde, grenler azaltılıyor ve ortaya eli yüzü düzgün fotoğraflar çıkabiliyor. Ayrıca elbette flaş desteği de kamera alanında mevcut durumda.

Ön kameraya geldiğimizde ise, damla çentik ile ekrandan ayrılan 5 MP'lik kamera bizleri karşılıyor. HDR destekli ve geniş açılı olan bu ön kamerada, AI Selfie desteği de mevcut durumda. Bu sayede yapacağınız selfie çekimlerinde dengeli yüz güzelleştirme efekti uygulanabiliyor. Bu arada atlamayalım: Bu ön kamera yoluyla aynı zamanda yüzünüzü tarayabiliyor ve böylece telefonda kilidi açmak istediğinizde yalnızca kameraya bakmanız yeterli oluyor. Yüz tanıma özelliğinin düşük ışıktaki performansının da gayet akıcı çalıştığını söyleyelim.

Realme C11 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Evet, sonuç olarak değerlendirirsek realme C11, giriş segmentine gelen etkileyici bir model oluyor. Özellikle tasarımıyla çiçek gibi diyebileceğimiz realme C11, sınıfına uygun performans üretmesi, dev batarya kapasitesiyle rakiplerine göre daha uzun pil ömrü sağlaması ve kameralarıyla güzel fotoğraflar çekebilmesiyle bu sınıfta şu an en tercih edilesi model oluyor. Fiyatı ise 2699 TL. Fiyatıyla da giriş segmentine gelen yeni nesil telefonlar arasında dengeli bir model olduğu açık. Bu anlamda eğer anlattığımız türde özellikler içeren, fiyatı da çok yüksek olmayan bir telefon arıyorsanız, bu modeli tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli realme C11
Ürün Markası realme
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediaTek Helio G35
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1560 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera13 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüYok
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 164 x 9.1 mm
Ağırlık196 gr.