"400 dolar ceza" tehlikesi!

Eğer bir gün monitörünüzde "yasadışı dosya indirdiniz, 400 Doları ödeyin" uyarısını görürseniz...

"400 dolar ceza" tehlikesi!

Dosya paylaşım karşıtları son zamanlarda seslerini hiç olmadığı kadar yükselttiler. Yasa dışı dosya paylaşanlara karşı açtıkları savaşlar ve kullanıcıları aleyhindeki büyük para cezaları ile gündemden düşmüyorlar. Bu haberler de internet kullanıcıları korkutuyor ama diğer yandan virüs yazarlarına da ilham veriyor. Yeni ortaya çıkan bir virüs, telif hakları savucunularının korkuttuğu internet kullanıcılarını hedef alıyor.

Sisteme bulaşan virüs, bilgisayar açıldığında "Korsan karşıtı derneği tarayıcısı" mesajı ile sistemlerinde internetten indirilmiş yasa dışı içerik bulunduğunu ve tüm bilgilerin yetkililere iletildiğini söyleyen bir mesaj gösteriyor. Fakat 400 dolarlık dava öncesi anlaşmasını ödeyen kullanıcıların bu seferlik affedileceğini söyleyen virüs, kullanıcıları sahte bir internet sitesi adresine yönlendiriyor.

Fakat bu siteye girdiğinizde çok isteseniz bile kredi kartınızla 400 dolar ödeyemiyorsunuz. Çünkü hacker'lar tuzaklarına düşen kullanıcıların bu kadar kolay kurtulmasını istemiyorlar. Bunun yerine girilen kredi kartı bilgilerini kopyalayan hacker'lar 400 dolar yerine, farklı kaynaklarda bu kredi kartlarının limitini tamamen kullanmayı hedefliyorlar.

Eğer siz de bu tip bir mesaj ile karşılaşırsanız söz konusu sitede kredi kartı bilgilerinizi girmek yerine daha iyi bir anti virüs programı edinmeye bakın...

Okuyucu Yorumları