4K sistem kamerası Sony HDC-4300

Üç orijinal 4K görüntü sensörüne sahip Sony HDC-4300, 4K/HD özellikleri sunuyor.

Bu 4K kamera dikkat çekiyor

Sony'nin yeni nesil HDC kamera teknolojisi serisi, canlı etkinlik yayınları sırasında tüm hareketleri doğru bir şekilde göstermek için alan derinliğini korurken mevcut HD 2/3 inç sistemlerinde kullanılan, yüksek büyütme sağlayan geniş zoom serisi lenslerin kullanılabilmesini sağlıyor.

Yeni HDC-4300, üç 2/3 inç 4K görüntü sensörünün kullanıldığı ilk kamera. Sony'nin sektör lideri HDC-2000 serisi kameralarıyla aynı B4 yuvalı lensleri ve aynı kontrol yüzeylerini destekliyor. Mevcut HDLA-1500 serisi, kontrol ve gölgelendirme sistemleri, vizörler ve ana kurulum birimlerinin tümü HD ve 4K sistemleri arasında dönüşümlü olarak kullanılabiliyor. Yönetmenler ve operatörler bildikleri kamera teknolojisini kullanırken kamera açıları, yakınlaştırma aralıkları ve iris ayarlarını kapsayan canlı etkinlik yaklaşımlarını koruyabiliyorlar.

Sony Europe Stratejik Pazarlama Müdürü Norbert Paquet, "Bu kamera, içerik üreticilerinin hemen aşina oldukları ve rahat hissettikleri bir iş akışı ve 4K özellikleri sunuyor. HDC Serisini, müşterilerimizin birçok uygulamada yatırım getirilerini en üst düzeye çıkarmaları için esnek bir platform olarak geliştirdik. HDC-4300, günlük HD uygulamaları için çoklu format çekim, hafta sonu spor çekimleri için 400 kare saniyeye kadar çekim ve geleceğe yönelik 4K çekim imkânı sunuyor." diyor.

Yeni HDC-4300, standart olarak sunulan 2 veya 3 kat Süper Ağır Çekim ve 8 kata kadar daha yüksek hız ile yüksek kaliteli yeniden oynatmalar ve özel program efektleri oluşturmak için 4K/HD kullanım olanağı sunuyor.

Kamera, yeni bir prizmada üç 4K sensörü elde etmek üzere ultra yüksek hassasiyetli hizalama teknolojisinden yararlanıyor. Bu, gelecekteki 4K hizmetlerinde gösterilen geleceğe dönük uzmanlığa veya post prodüksiyon seçeneklerine yönelik yeni nesil ITU-R BT.2020 yayın standardının genişletilmiş renk alanının günümüz prodüksiyonlarında kullanılabilmesini sağlıyor.

Okuyucu Yorumları